Téma diskuse

Nedrží mi marcipán

Dobrý den.
Ve zdobení dortů nejsem nováček, ale stále se mi nepovedlo vyřešit jeden problém. Falešná marcipánová hmota, kterou připravím doma se mi do hodiny začne roztékat a klouže z dortu. Vyzkoušela jsem už několik receptů, vždy se stejným výsledkem. Roztekla se mi i na dortu plněném máslovým krémem a bez ovoce. Před potahováním nechávám dort vychladit, většinou přes noc. Kupovaná mandlovka mi to nikdy neudělala. Co dělám špatně? Mám nechat potažený dort chvíli zaschnout a pak vložit do lednice?
Děkuji za rady.

vyprdni se na domácí a potahovku si kup...máš to bez práce a výsledek vždy super.. Úsmev to jsi ale asi slyšet nechtěla Úsmev

nedávej tam olej, dej tam máslo, a šetři s vodou, tohle mi udělala má první a pak nedávno, kdy jsem tam trubice dala víc vody, aniž jsem si to uvědomila..já dělám 20cukru 20dkg plnotuč.mléka, 40g másla,medu můžeš tři lžíce a vodu dávám podle oka, tak 5-8lžic, zadělávám v pekárně..místo másla jde i omega...tohle se ti stane pokaždé, když se ti rozmočí část cukru nebo mléka vodou na kaši...já dám do pekárny rozehřátý tuk, trochu vody, barvu, med nebo sirup,a pak smíchaný cukr s mlékem a vodu tam přidávám po lžičkách..

To jsem si právě myslela u prvního pokusu. Pak jsem dala jen cukr, suš mléko, máslo a bílý med. Žádná voda ani nic tekutého. Hmota byla úžasně vláčná a pevná, bezvadně se s ní pracovalo. Vše bylo perfektní, než jsem tam zapíchla svíčky. Od těch dírek to pak teklo. Takže fakt nevím. Kupovat nechci. Marcipán je drahý, K2 koupila sestra a strašně nadávala že s tím nejde pracovat. Dort se mi nelíbil, vypadal jako z moduritu. Má ještě někdo radu? Děkuji.

Já si dělám také falešný marcipán se Salkem a tohle se mi nikdy nestalo!! Jak ho udělám, takový je..

Taky dělám jenom salkový a nikdy se ani nehnul, je to přesné....jaký se udělá, takový je. Kvietok

To ale také nemusí být marcipánem?????
Pokud dáš na dort potah o síle 2 mm...tak není div,že steče.
Vrstva by měla být 4 mm.
Dělám s falešným marcipánem léta a problém nemám.
Nedělám salkový, ani s jakýmkoli tukem a nebo olejem.
A na dortíku drží v pohodě.
Nebo ještě máš ten marcipán moc řídký.Musí mít konzistenci plastelíny.
Nevím neviděla jsem dortík, tak neposoudím???
Tech variant je hodně. BozkávamKvietokKvietokKvietok
Prostě si to musíš vychytat.To jsou jen rady na co si dát pozor.
Paaa Zdenka

Ahoj, taky do marcipánu nedávám žádný tuk. Právě naopak jsem pak měla třeba problém s tím, že tuhl moc brzo. Zatím nepeču ani rok, takže pořád zkouším a upravuju.
Můžu poprosit Zdeni o recept, jak děláš marcipán ty? Hambím sa Děkuji Slnko Bea

Já dělám taky doma mléčnou marcipánku, a tohle se mi ještě nestalo a davám i vrstvu těch 2mm a OK. Dělam jak Lucka akorát s omegou a ručně. A vodou šetřim, konzistence plastelíny. A salkovy je taky dobrý a drží. Ale je těžké takhle radit.

Pozor taky na vlhkost v lednici. Jak to dáváš s potahovkou do lednice, dej za dort buď polystyren, nebo karton z krabice. Voda co stéká po zadní stěně lednice je pro tuto potahovku přímo strašák, ikdyž se dort stěny lednice nedotýká. TortaTortaTorta

Jednou se mi stalo, že jsem udělala z fal.marcipánu traktor, dala ho do uzavřené krabičky do ledničky a natáhl si vlhkost.. Tak to je jediné co mne napadá-váže vlkost, která je v ledničce.. Plačem

já dělám doma mléčný marcipán a taky dávám omegu,jak miska.cerna,a taky se mi nic nestalo.hnětu ji rukama. Kvietok

Tak mě se to stalo minulý víkend Plačem Zahušťovala jsem a pořád to bylo řídké i po uležení v chladu Plačem Nakonec jsem jí smíchala se smartflexem a bylo to ok Slnko

Všem moc děkuji za rady. Popřemýšlím a snad se mi povede problém odstranit.
Zdravím a přeji hezký den. Úsmev

Back to Top