Téma diskuse

marcipán

Ahojky všem,problém :koupila jsem rozvažované sušené mléko a chtěla jsem udělat marcipán obvyklým způsobem co dělám,vždy jsem ho dělala z koupeného krabicového mléka v marketu.No včera jsem udělala dávku a už se mi zdál být divný potáhla jsem ho na dort a všude mi sjížděl,takže jsem ho stáhla a vyhodila.Dnes dělám další dávku dělám vždy 400g suš.mléka,400g moučk.cukru atd.a teď už jsem na 1180g a když udělám kuličku a chvilku jí nechám tak mám placku,pořád přidávám cukr a mléko a pořád je ta konzistence stejná,tak jsem se chtěla zeptat jestli jste se některá s tím také setkala a jstli je možné,že je to tím mlékem.Mléko je polotučné.Zítra mám odevzdat dort a s tímto se to nedá. SmútokSmútokSmútok už fakt nevím,děkujim všem Máťa

Máto přečti si tuto diskuzi.
http://dorty.artmama.cz/node/45914
A nedělej tento marcipán 1:1 .To nefunguje.
250 mlika+ 500 cukr+ 2 lžíce sirup + dvě slabé lžíce vody+ 1 lžici mandl aroma..
Pak už vodu nedávej.jen si dej do kastrolku tel´plou vodu a hnácej tak že si budeš jen namáčet ruce do té teplé vody.

Celý ten recept s fotopostupem najdeš tady.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094

Já s ním dělám už řadu let a je super. BozkávamKvietokKvietokKvietok
Zásada je nepotahovat čersvým marcipánem.Udělat si ho den dopředu a nechat v lednici vytuhnout.Já tomu říkám at si odfoukne. Chichocem saChichocem saChichocem sa

nedělám dorty dlouho, proto by mě zajímalo, proč 1:1 nefunguje?Jestli jen s tímhle mlíkem nebo všeobecně. Jinak bych jako laik řekla,že poměr 1:1 by měl být chutnější než 1:2,protože půl kila cukru je fakt dávka sladkého. a třeba proč zásadně nepotahovat čerstvým?protože to dělám přesně tak jak se to dělat nemá a funguje to perfektně,tak by mě zajímalo, proč?je to jen zvědavost, jak píšu,dělám dortíky chvilku a ráda se nechám poučit od tak šikovné dortařky jakou bezpochyby jste,moc ráda se dívám na vaše výtvory a hlavně čtu vaše rady,myslím,že už jsem i využila (dia dort).

Zuzanko jestli si myslíte,že marcipán 1:2 je sladký pletete se a velmi.
Má stejnou chut jako 1:1.
Navíc ten 1:2 je úspornější.A na to mlíko z polmarkusu funguje super.
A právě tady u toho marcípánu z tohoto mlíka je nutné, aby trochu vytuhl.
Pokud děláte z klasika mlika z obchodu,klidně potahujte hned.
To je asi tak vše a ten recept klidně vyzkoušejte a budete překvapená chutí.
Je stejná,jako u toho vašeho 1:1.
A díky za pochvalu. Hambím saBozkávam Já si říkám že jsem patlal Chichocem sa A navíc stará bába, co si ráda hraje. Chichocem saBozkávamKvietokKvietokKvietok

Chichocem sa buďte v klidu,na dortech není vidět,kdo je stará bába a kdo mladice Slnko a co se týká patlání Úsmev tak to tu děláme všichni,proto tu chodíme ne?určitě to vyzkouším,myslím tu chuť.dík za odpověď Kvietok

Zdeni,tak já jsem vyzkoušela Tvůj receptík na marcipán,byla jsem nadšená právě tím,že je úspornější,ale určitě je o dost sladší,než ten,kde je poměr mléka a cukru 1:1 :-)Poznalo to i více lidí(mí častí dortoví strávníci:-),že je marcipán jiný,takže to fakt není jen můj názor.

Zdeni, já Vám už za tu starou babu naplácám, fakt že jo Úsmev

moc děkuji,nestihnu zítra už koupit sirup,tak ho nechám tento do zítřka a uvidím,ale moc děkuji SlnkoSlnkoSlnko

Ahoj holky pěkně jste se tu sešli, já z něho sice ještě nedělala a na dortománii ho taky pěkně hanili, ale někde tady jsem četla, že ho míchají půl na půl s laktinem a je to dobrý,jestli budete dělat ten recept od Zdeňky, tak mě dejte vědět zda je spokojenost, já mám obavy ho risknout, jednou jsem dělala z podobného-ne-li stejného receptu a hrozně se marcipán lámal a drobil od té doby dělám jen s tukem nebo s olejem, no taky mám z toho mléka obavy když to tady čtu. Možná ale že když to mléko snese málo vláhy, tak ten recept od Zdeňky půjde

Back to Top