Téma diskuse

Prosím o radu!

Ahojky holky,jsem tu nová peču dorty teprve rok a poslední dobou mám problém,že se mi sráží kakaové krémy už nevím,kde dělám chybu přestala jsem je dělat,protože z nich mám trauma Veľký úsmev .Krémy dělám z pudinku,másla,mléka a cukru podle chuti.Na 3 sáčky pudinku dávám litr mléka a 2 másla.tak mi to vyhovuje,protože mi krém pod potahovkou neteče dělám falešný marcipám ze sušeného mléka.Zkoušela jsem čokoládový pudink sám o sobě když se vyšlehá s máslem je málo tmavý tak jsem přidala trošku kakaa a zdrclo se to.Když dám jen kakao do vanilkového krému,tak se mi to taky zdrcne.zkoušela jsem i vyměnit máslo za jiné a nic pořád stejné.A pak mám taky ještě jeden dotaz jak se sem vkládají fotky dortů ráda bych si nějaké dala na svůj profil,ale nejde mi to potřebovala bych návod pro hloupé Veľký úsmev moc děkuji za rady.

Fórum: 

Niko, zamíchej to kakao k pudinku ještě před vařením...i do kakaového přidej.
A fotky - nahoře je PŘIDEJ OBSAH...a tam už Tě to povede

děkuji za rady zkoušela jsem dát fotku,ale chce to po mě menší KB.

Ahoj Slnko fotka,kterou vkládáš musí být menší,než 300KB. Áno

Zkus toto:jakmile máš uvařený pudink dej do pudinku čokoládu na vaření a míchej než se ti rozpustí Hambím sa tento krém mám osvědčený a hlavně je moc dobrý TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

Tak s čokoládovým krémem jsem se taky dost narozčilovala Smútok .Když jsem dala čokoládu do teplého pudinku tak se mně vždycky srazil.Čokoládu mám od Malátků.Teď jsem konečně našla způsob jak tomu předejít.Do hotového krému zamíchat rozpuštěnou čokoládu.A k těm fotkám, musíš zmenšit fotku pomoci PhotoResize80, je ke stáhnutí na úvodní stránce "Jak vložit fotku".Lenka

Já dávám do horkého pudinku bílou nebo tmavou čokoládu pokaždé, krém má úplně jinou chuť. Když potřebuji čokoládový tmavý krém, klidně stačí vanilkový pudink a do dvou pudinků sypu asi 200- 250 gramů čokoládových čoček od Malátků. Nikdy se mi nestalo, že by se pudink nějak srazil, naopak se v něm čočky krásně rozpustí, musíš jen chvíli míchat a pak pudink přikrýt třeba mikrotenovým sáčkem, aby neosychal povrch, než vychladne. Studené se to pak zamíchá do našlehaného másla s cukrem. Na tento krém nedám dopustit. Kakao k tomu vůbec nepotřebuji.
Co se týká fotek, záleží, co máš doma za PC,zmenšit foto se dá několika způsoby, největší tady povolená velikost fotky je 640 x 480 pixelů.

Olinko, dělám to přesně tak jak píšeš.Míchám do rozpuštění, přikryju folií, studené zamíchám do vyšlehaného másla s cukrem.....a sražené.Vždycky.
čokolády dávám 10 dkg na 1 máslo (250 ml mléka+1 vanil.pudink).Kakao taky nepoužívám.Světlý dělám úplně stejně a ten se mně nikdy nesrazil.Netuším kde je problém.Lenka

Ahojky napiš mi na mail.Pošlu ti čokokrémík,který se ti nikdy nesrazí a oblízneš všech deset. Chichocem saBozkávamKvietokKvietokKvietok

mohla bych taky poprosit recept? deniseckak@seznam.cz děkuju moc

Denisko jdu ti to nahodit na maila.
Paa Zdenka Bozkávam

Zdeničko zkuste ho dát do tady receptů,bylo by to fajn Srdce -nemusela byste všem zájemcům posílat mailjík-díky ÁnoÁnoÁno

a ten za to stojí a NIKDY se mi nesrazil a je baaaaaaaaaaaaaaaječný Úsmev

Dorbý den, mohla bych Vás poprosit o ten čokokrémik recept??? díky Jana
onderkova10@seznam.cz

přidám kakao do pudinku ještě než se začne vařit a když chci opravdu čokoládový tak ještě do teplého uvařeného nechám rozpustit čokoládu,nechám vychladnout a zašlehám s máslem,vše musí mít stejnou teplotu,jinak se stane to co píšeš,taky jsem bojovala:-),někdy pudink ani nesladím,jak je vyšlehaný s máslem, přidám k chuti ještě nutelovou pomazánku (z Kaufu) podle toho,jak chceš mít oslazeno. Torta

Já bych taky ráda ten receptík,je li to možné,děkuji. hedvika.stockova@seznam.cz ÁnoÁnoTortaTorta

Máš ho v mailu.
Paaa Zdenka KvietokKvietokKvietok

Holky děkuji já to tak zkusím udělat Slnko

Také bych se přidala s prosbičkou krémíku na mail, děkuji moc předem!!!:-)))
sabnem@seznam.cz

Odeslané papapa Zdenka BozkávamKvietokKvietokKvietok

Prosím, prosím tak receptík na krémík. Děkuji moc. SlnkoSlnkoSlnkoMartina.Zabrzova@seznam.cz

Já dělám pořád stejný krém, už jsem to tu jednou psala a vím, že mě jedna paní napadla, že to do dortu nepatří, ale já jsem s ním spokojená a všem zatím moc chutnal:
1 šlehačka a 4 až 5 pomazánkových másel, 1 ztužovač šlehačky,cukr,aroma (čokoláda,kafe...)
Vyšlehám šlehačku do tuha se ztužovačem, přidám pom. máslo, osladím a přidám aroma podle chuti, pokud chci čokoládový, přidám rozehřátou čokoládu na vaření a zašlehám. Nikdy se mi krém nesrazil a odpadá vaření pudinku. Je to rychlovka a mám vanilkový,čokoládový,kávový, karamelový...je to vlastně univerzální krém a marcipán mi nikdy neteče, ani v létě, jsem maximálně spokojená. Áno

by mě teda zajímalo,co z toho tam nepatří?já používám pomazánkové máslo taky,přidávám ho do krému,do jakéhokoliv,krém dostane úplně jinou chuť a není tak máslový a sladký,zatím vůbec nikdo nenadával,naopak všichni si chválí a jiný nechtějí..teda krom pařížského,toho bysme se ujedli všichni a tam pom.máslo nedávám:-))Pomaz.máslo kupuji jen od Madety nebo Choceň,ale pod potah dávám radši jen máslový,mám strach,aby se dortík neroztekl dřív než ho oslavenec nakrojí:-)

Dělám podobný,ale s lučinou Mrkám

já dělám pudinkový s kakaem a máslem...je nádherně hladký, našlehaný Torta , ale jakmile naplním dort a dám vychladit, jsou v něm tečičky, že vypadá jako sražený Plačem , ale přitom není, jen asi vystoupí máslo......jsem z toho nešťastná, tak ho radši ani nedělám. Smútok
Mám receptík od jedné šikulky, ale vyjde strašně draho, což by se dost promítlo do ceny dortu... Objímam

Ty pudinkové krémy jsou zrádné taky jsem neštastná hlavně z tmavých světlí ani obarvený potrav.barvou se mi ještě nikdy nezdrcl,ale zkusím to co mi tu radějí holky dát kakao dřív než se vaří pudink snad se to povede a když to zase dopadne katastrofou tak se nakrknu a přestanu kakaový dělat Veľký úsmevVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

holka, já jsem dávala kakao i do mlíka před a stejně-jestli to není prudká změna teplot, nevím Objímam
pak písni, jak jsi dopadla, taky mě to zajímá..a díky moc SlnkoSlnkoSlnko

hm,to je divné,mě se to ještě nestalo:-(,myslím s kakaem,to,že se mi srazil krém,to už mockrát v začátcích,teď si dávám pozor,abych koupila dobré máslo a aby všechno mělo pokojovou teplotu

To já taky nechávám máslo venku do pokojové teploty u klasickýho vanilkového pudinku je to ok to se mi nikdy nesrazilo,ale u čokoládového nebo když přidám kakao bych brečela Veľký úsmev

Marti tak to jsme dvě Chichocem sa ... mě se to taky občas stává,proto ho také nerada dělám....prostě než ho dám do lednice tak je perfektní ani náznak sražení.... pak vyndám a řvala bych PlačemPrekvapenieChichocem sa .....taky nevim proč,jestli teplotní šok....naštěstí po mě másláky nechtějí- zatím pouze 2x ...ale štve mě to Smútok

Neboj,když se ti krém srazí,nevadí,dej ho z hrncem na chviličku na teplou plotýnku nahřát a zas vyšlehat.Určitě to bude dobrý. ÚsmevÚsmevÚsmev

Zuzoruzo, já ten krém dávám i pod marcipán a opravdu se mi nikdy neroztekl, v létě jsem vezla dort v autě asi 150km, v autě jak pařníku a dort úplně v pohodě.A děvčata jestli máte problém s tím pudinkem, tak vyzkoušejte to pom. máslo, je to lahodný lehký krém a hlavně rychlý a nezdrcne se ÚsmevÚsmev

tak tahle zkušenost mi ušetří spoustu práce Áno díky,já to tu zbožňuji BozkávamSlnkoTorta

Holky vydržte já ho nahodím i s fotkama.
BozkávamKvietokKvietokKvietok

no k těm pudinkovým, když dělám čokoládový z čokopudinku, tak semi taky zdá jakoby se suroviny od sebe oddělili jakoby máslo a to tmavé a je to opravdu pořádně vyšlehané, je takový chutově nemá chybu a je krááásně vyšlehaný, tadka mě napadlo, může to přešleháním? nebo tím, že tam pak dám rum nakonec?
všeci mi tvrdí, že je to můj pocit oni nic nevidí, a není to viditelné, spíš když to opravdu podrobně zkoumám, na první pohled to není vidět, nechci moc dělat jinný, protože tento je výborný všem chutná no, tak nevím..

taky už se mi to stalo,zkusila jsem kakao přesít s trochou cukru,aby bylo lehčí,a povedlo se,Samozřejmě ,že nevím jestli to bylo tím,ale člověk zkusí všechno Chichocem saChichocem sa

jákakao většinou nedávám

tak zas je zdrclej je to jen pro dědu, tak vyzkouším pokus a zkusím ho udělat z moučné kaše a pak jen přidám kakao, akorátjsem si trochu upravila poměry tak uvidíme uvidime.......jo na dortomanie je na to dost diskusí a v jedné píší, že je to i např.vodou v margarínu,když třeba zmrzne nebo tak, a pak se srazí..já teda protože bydlím na dědině dycky nakupím ve větším a dám na mrazák....zkusím to příště i bez rumu uvidíme,ale sním je tolepší a mám dojem že dýl vydrží co myslíte?

Já dělám neustále kakaové krémy a nikdy se mi to nesrazilo. Udělám ZMK-základní máslový krém a do nej vařečkou vmíchám přes sítko prosáté kakao.. :) A je to v naprosté pohodě:) Veľký úsmev

bez pudinku?

NE, NE s pudinkem:) ZMK-cukrářské označení. Jinak já ho dělám , že na 1/2l mléka dám 2pudinky, ale většinou kukuřičný škrob. 2/3 mléka dám vařit s cca 2 hrsti cukru, do zbylé 1/3 mléka dám škrob a rozmíchám.Když se mléko začne vařit-mezitím ho samoz. míchám, stáhnu trochu plamen a metličkou vmíchám tu 1/3 mléka s pudinkem, za stálého ale nijak rychlého míchání povařím cca 1minutu, sundám z ohně a přeliji do misky, za občasného míchání nechám zchladnout. Schladlý pudik vrochu prošlehám šlehačem a postupně všlehám máslo, které mám předem vyndané z ledničky a rozkrájené na menší kousky. Teplota másla a pudinku musí být stejná!!! A je hotovo:) na 1/2 mléka dávám 2 kostky másla:) A pukud někdo chce přidávat rum, doporučuji do schladlého pudinky při šlehání a až potom zapracovat máslo-předejde se tím zdrcnutí... Krém šlehám na 1stupeň ryclosti.
Tak ať se daří Veľký úsmevChichocem saTorta

Back to Top