Téma diskuse

marcipánové ozdoby

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak mám nejlépe uschovat přebytečné ozdoby z marcipánu, (kytičky, postavičky). Jestli v mrazáku, budou po vytažení a rozmrznutí držet tvar? Nebo nechat zaschnout a uschovat třeba jen do krabičky, jak dlouho vydrží?
Děkuji

Ahoj,já dělám z WI a to co zbyde,dám do igeliťáku do lednice,tak tam vydrží v poho,co se týče klasika mléčného marcoše,tak ten brzy tvrdne,ten v lednici tak max týden. teda podle mé zkušenosti. Třeba má někdo jiný trik,ráda se poučím. Ahojda. Mrkám

já dělám z domácího mléčného ,nechám usušit,schovám do sáčku aby se na to neprášilo.Dám to do špaizu a vydrží to do další potřeby.Na tom se nedá co zkazit.možná děvčata mají lepší nápad.Jana Úsmev

Ahoj ml.marcipán má trvanlivost 3-4 měsíce,tak stačí zakrýt proti prachu a je to. Úsmev

TAK JÁ DĚLÁM 20 SUŠ.MLÉKA 20CUKR MOUČKA TROŠKU OMEGY TREST TROŠKU MEDU A UŽ DRUHÝ DEN SE ŠPATNĚ ZPRACOVÁVÁ.PO TÝDNU TO MŮŽU VYHODIT.ŠTVE MĚ TO,TAKY BYCH HO RÁDA UCHOVALA.NEVÍM CO MYSLÍTE MLÉČNÝ MARCIPÁN.?KDYŽ PAK PŘIDÁM KAPKU VODY A CHCI HO ROZPRACOVAT MÁM V TOM HRUDKY.MŮŽE NĚKDO PORADIT?DĚKUJI PlačemPlačemPlačem

iconko myslela jsem že se ptáš na hotové výrobky.Ale ty asi myslíš hmotu co ti zůstala nezpracovaná že?když ti zůstane ,musíš ji mít zabalenou v mikrotenovém sáčku.A při znovu použití ji dej zabalenou na pár sekund do mikrovlnky a můžeš tvořit dál.po případě si namočím ruce do vody,a hnácám a hnácám Veľký úsmev

Já dělám mléčný marcipán od ARIELL (recept je na dortomanii) a je výborný. V ledničce ho mám v potravinové folii a v krabičce a vydrží opravdu dlouho. Pak stačí, (když ho zapomenu včas vytáhnout)hodit na pár sekund do mikrovlnky v té folii a krásně se zas rozpracuje. Pokud mám už přímo udělané nějaké ozdoby, tak nechám zatvrdnout a dám do krabičky.Může to být v místnosti nebo v ledničce. Slnko

Já jsem se ptala na hotové výrobky, na marcipán co nejde druhý den zpracovat se ptala JITA1. Já mám spíš marcipán moc měkký a tvary mi špatně drží a špatně schne. Do marcipánu dávám kukuřičný sirup na 500g cukru, 250 g suš. mléka a lžíci tuku. A jinak všem moc děkuji za radu nechám to venku zakryté mikrotenem a bude.

Back to Top