Téma diskuse

Jak s marcipánem

Zdravím cukrařinky prosím chtěla jsem se zeptat na marcipán dělám si svůj ze suš.mléka bílku tuku atd. ale když mám s tím potáhnout třeba poprsí tak se mi s ním špatně tvaruje a tak jsem se chtěla zeptat jaké máte zkušenosti s nějakým kupovaným marcipánem nebo nějakou jinou potahovací hmotou a jak dlouho by mi vydrželo větší balení apod.a hlavně aby i chutově byl dobrý děkuji moc za pomoc Martina Slnko

já dělám jen s mléčným..ze sušeného mléka,cukru,medu ,ztužáku,aroma,voda...s bílkem nedělám..to mě je jaksi proti Smútok
a dělá se mě s ním bezva..musíš mít vyvalenou silnější placku na potah

Do potahového marcipánu zásadně nepatří bílek.
Musí se ti to špatně vyvalovat a praskat.Nevím co to máš za recept,ale vyhod ho.Za dobrou cenu maji ted marcipán Malátkovi.Je ho 12 kilo a stojí kolem 1200 celé balení.Stojí za to. BozkávamKvietokKvietokKvietok

Prosím a máš na ně nějaký kontak jak si ho objednat děkuji Úsmev

já viděla že tu dost holek dělá mléčný s bílkem....

Syrová vejce do takových věcí nepatří brrr. Smútok

jj..mě se to taky hnusí..bych to do pusy nedala Mlčím

Zdeničko plně s tebou souhlasím Áno Syrová vejce nééé Prekvapenie A moc děkuji za tip na marcipán...už mám objednáno. MrkámBozkávamSrdce

Martínko já si namohla zápěstí tak jsem si ho vzala je super na práci a i chuťově. TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno A ze syrových vajec jsem opupínkovaná.Jedině nad párou jinak nééé. BozkávamKvietokKvietokKvietok

Chichocem sa Tak vidím,že obě nakupujeme marcipán ze zdravotních důvodů Mrkám Já mám jít na korekci zraku a 4 dny nato jsem,asi v nějakém rozpoložení Prekvapenie ,slíbila svatební dortík.Tak jsem přemýšlela,jak zvládnu uválet mléčný marcipán(po operaci nesmí být na oči vyvíjen tlak)A tvoje rada mě móóóc pomohla BozkávamSrdce Kupovaný marcipán mě zvládne vyválet i manžel Chichocem saVeľký úsmev

Aha děku ji já mám recept s nízkotučným mlékem bílkem medem cukrem a 100%tukem aroma a trochu vody to jsem nevěděla že bez bílku

mléčný marcipán zásadně s polotučným mlékem

Tak jak píše googlik jedině polotučné a já s mléčným potáhnu všechno.Auta Prsa co je. BozkávamKvietokKvietokKvietok

Děkuji

Já mám recept taky s bílkem, od jedné cukrářky, je tam nízkotučné sušené mléko, hmota je výborná, ale líp se mi pracuje s kupovanými-marcipánem a WI. Slnko
Chuťově vede marcouš, ale bílé věci dělám z WI Mrkám

já dělám z polotuč mléka cukru medu 100proc.tuku OMEga trochu vody aroma, a dělá se mi z něho dobře Slnko

souhlasím marcipán koupit potřebuješ menší množství napiš pošlu

Já dělám mléčný z polotučného nebo nizkotučného a z vodou. Plnoučné mi dělalo šupinky. A z bílku jsem taky už zkoušela kdysi a dělá se s ním špatně. Chuťově dobrý, ale práce špatná. Vždyť listové trubičky mají bílkový sníh a někteří tam nedávají ani cukerný rozvar a ani nešlehají nad párou a jí se to. Úsmev

to slyším prvně že by někdo dával sníh do trubiček takhle Prekvapenie ...vždycky rozvar nebo šlehat nad parou...
to nemuže vydržet a snad by si to nikdo ani netroufl...

Ahojky pekařky,tak to mi nedá se nepřidat do diskuze:-),už druhý rok jsem zkoušela recept, je z netu, je to na vánoční cukroví, v podstatě mi to přišlo jak mléčná hmota-tedy falešný marcipán, jen ten poměr suš.mléka a cukru byl ve skutečnosti úplně ale úplně jiný, když jsem postupovala přesně podle receptu, z hmoty byla plpa plpatá a rozhodně bych z toho neudělala ani kuličku,natož vyválet placku,ale přidala jsem snad jedenkrát tolik mléka a cukru 1:1 a vyšla mi z toho hmota hooodně podobná té bez nějakých vajíček. trubičky jsem vyrobila,naplnila a byly dobré i po Silvestru (podotýkám,že byly v lednici po celou dobu)recept přikládám,připomínám,že není můj,ale došlo mi to majlíkem od kamarádky.na potah jsem to nikdy nezkoušela,ale tvarovat se tím dalo.

Mandlové trubičky:
150 g sušeného mléka, 150 g mletého cukru, 1 lžička medu, 1 vejce, 1 žloutek, mandle nebo mandlová tresť – vypracovat těsto, tence vyválet, nakrájet obdélníčky a otočit kolem malé trubičky. Nechat zaschnout, sundat, plnit nugátovým nebo kávovým krémem.

Back to Top