krém s pudingem za studena
Napsal uživatel Olga J. dne 20. Leden 2011 - 14:12.
Ahoj holky možná už to z vás některá zkoušela ,já dnes dělala krém z tvarohu a zakysané smetany s rozmixovanými jahodami a nesehnala jsem ztužovač a tak mě napadlo koupit vanilkový puding dr oetker(Créme Olé) ..puding bez vaření .Do dvou tvarohů a třech smetan společně s okapanými jahodami jsem dala dva a vyšlehala a čekala co to udělá.Byla jsem překvapená ,krém samozřejmě krásně ztuhl a je jemňoučký ,krásně v dortu drží a přitom není takový gelový jako ze ztužovače šlehačky dr. Oetker ..asi 20 kč větší sáček.Mohu doporučit kdo chce vyzkoušet.Ten puding je i kakaový,čokoládový.
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
tak to se mi líbí může být
tak to se mi líbí může být fakt ohromný .Už si píšu dékuji




já nemusím hrnec ani mýt jak
já nemusím hrnec ani mýt jak jsem ho vyblízala a dort jsem honem zatřela máslovým krémem abych nevyrovnávala a nevyrovnávala na bocích


Olinko, také si píši, moc
Olinko, také si píši, moc díky za to, že ses rozhodla podělit se s námi. A potíráš korpus marmoškou,pokud takovýmto krémem plníš, nebo ne? Díky za info, paaa.
jo jo potřela jsem jahodový
jo jo potřela jsem jahodový džemem
.Vždy se ptám a zatím se mi stalo za celou dobu co peču jen jednou ,že nechtěli marmeládu.. 
moc díky za odpověď a ještě
moc díky za odpověď a ještě jsem se chtěla zeptat, jaký tvaroh dáváš, zda mohu dát zelený ve vaničce nebo jaký a kolik množství zakysanky? Mívají kelímek 150g,190g i 200g...a kolik dáváš obvykle toho ztužovače a kolik tedy radíš toho pudinku za studena...omluva, ale to víš, začátečnice



díky moc,Oli.
Jo a 1 plechovku jahod? Stačí to? 
dělám z tučného tvarohu
dělám z tučného tvarohu červeného ve vaničce 2*,zakysanka 3* 200 g,jedna plechovka okapaných jahod,vanilkový cukr jeden,3 lžíce moučkového cukru,může být míň jak má kdo rád sladký krém.Na toto množství dávám normálně dva ztužovače a toho pudingu jsem dala taky dva sáčky.
Takhle jsem to potřebovala
Takhle jsem to potřebovala slovo od slova, moc díky, jsi zlatá!!! A udělat mantinely z máslového krému a boky i vrch taky máslák a mohu jej i potahovat, že?
Nebo mohu místo máslového krému jen smíchat máslo s trochou cukru? Nebo něco podobného, abych nemusela dělat pidiporci pudinkovomáslového na ty boky, mantinely a povrch pod potah? Díky... 
aby tam potom něco zůstalo
aby tam potom něco zůstalo že?já mám dělat bráchovi porad. můžu tenhle krém dát do dortu ale na hoře něco z čokolady a těch vějířků?ještě jsem to nikdy nedělala tak si to zkusím na nečisto na doma



Olinko moc díky..zkusím
Olinko moc díky..zkusím hnedka příští týden..dělám pro sebe a taťku k narozeninám dortík tak to si takovej krém nechám líbit



Jarmilko když uděláš rantlík s normoš krému a omažeš normoš... tak to potáhneš
já to tak dělám
Zuzi, já jsem se asi blbě
Zuzi, já jsem se asi blbě vyjádřila. Já dosud zatím dělala pudinkovomáslové krémy, různé, ale kdybych dělala lidem tvarohové či šlehačkové či ze zakysanky a nakonec by ho chtěli potáhnout, tak jak se mohu vyhnout tomu ještě zvlášť vaření a šlehání toho máslového, víš? Takhle jsem to myslela...jak se tomu vyhnout...anebo koupit tu nutellu či negetu či nějakou obdobnou pomazánku...Ale asi si myslím, že bych smíchala kousek másla s moučk.cukrem...to mám po ruce vždy.
já když se chci vyhnout
já když se chci vyhnout vaření a šlehání pudinkovomáslového krému, tak buď potřu dort z vrchu nutelou, nebo vyšlehám máslo s nutelou, je to chuťově hodně podobné jak ten vařený čoko krém....
s krémem Olé také vyzkouším, mám jich tu haldu, aspoň je zpracuji 
Jojo, tak jsem to myslela,
Jojo, tak jsem to myslela, díky za info, aspoň vím, že to budu dělat správně až na to přijde řada, díky moc.

no ale stejně bych tam dala
no ale stejně bych tam dala ten mantinel...na boku
No jasně, Zuzi, dát kolem
No jasně, Zuzi, dát kolem dokola mantinely z másláku, boky a povrch dortu jakbysmet...anebo jak píše duxdux příp. nutellu...či nutellu + máslo a hotovo.;-)
určitě bude chutnat,je lehký
určitě bude chutnat,je lehký a nadýchaný
a co zašlehat máslo do toho
a co zašlehat máslo do toho pudinku za studena????
Hmmm, tak to budou muset říct
Hmmm, tak to budou muset říct ostatní...to vážně nevím, co by to udělalo, ale je to vpodstatě taky pudink, že jo? Takže by to mělo být stejné jako ten vařený pudinkovo-máslový krém...to je fakt.;-) Uvidíme, co na to řeknou ostatní dortařinky.

zkusím to ušlehat příští
zkusím to ušlehat příští týden a dám vědět
Jarmilko já když dělám tyto
Jarmilko já když dělám tyto krémy do dortu,tak už nedělám zvlášť pudingový krém na omazání,ale






vyšlehám máslo s jednou nutelou(jiným lískooříškovým krémem i obyčejným) + trochu rumu a jednu rozpuštěnou čokoládu na vaření nebo jinou.teď jsem třeba měla jen Milku(děti mi to prominou,že mamča sebrala ze zásob)
do másla myslím už ten puding dávat nemusíš,máslo samo o sobě je tuhé dost.Tenhle puding jen tak v sypké podobě je spíš na zahuštění.Spíš bych třeba vyšlehala máslo s dvěma rozpuštěnými bílými čokoládami v troubě .
Díky za rady, Oli...a s tím
Díky za rady, Oli...a s tím máslem s pudinkem jsme jen tak uvažovaly se Zuzankou -googlikem...tak dám určitě na tebe, opravdu díky za tipy. Už dlouho jsem si s tím lámala hlavu, že co v případě, kdybych dělala jiný krém, třeba i pro nás doma jen tak pro změnu, tak jak vyřešit ty detaily.
Jsem ráda, že jsem toto téma otevřela, aspoň jste mi tu poradily a já se dozvěděla víc. 


takže opravdu díky. 

Holky já když dělám ze
Holky já když dělám ze zakysanky,tvarohu,šlehačky atd. .....tak mantinely z máslov. krému nedělám a potahovka mi neteče....mám to vyzkoušené na dortech co byly pro nás a máme je i víc dní,takže jsem to sledovala ....nanejvíš pomažu tenoulince nutelou,nebo nutela s máslem,nebo máslo s cukrem
fakt???? já to zkoušela asi
fakt????


já to zkoušela asi 2x a pokaždé teklo
takže radši jdu na jistotu
....doopravdy,ale asi záleží
....doopravdy,ale asi záleží na druhu potahovky....domácí mléč.marcoš by tekl stopro
,dom.fondan drží,nanejvíš je měkej,ale neteče!
no tak v tom je zakopanej
no tak v tom je zakopanej pes..já jen mléčná marcoš..jinej by tu nikdo nejedl
Určitě vyzkouším, budu mít
Určitě vyzkouším, budu mít narozky příští týden tak toho využiju na řězy. Díky recept.


Ahojky,moc děkuji za super
Ahojky,moc děkuji za super tip!!!

,dnes jsem ho dělala a je to vážně lepší než želatinový ztužovač 

...takže dííííky.. 
olinko děkují,někdy se bude
olinko děkují,někdy se bude hodit

Oli,já jsem už ten tvůj krém
Oli,já jsem už ten tvůj krém dělala a je fakt moc dobrý ,přímo delikates.děkuji,
a posílám ti velikou chváli.Jana 



jéé tak to mám fakt radost,že
jéé tak to mám fakt radost,že jste vyzkoušeli a vyzkoušíte...a hlavně že chutnal a zas se přišlo na něco jiného...u nás ten ztužovač věčně nemají,ale zato ten puding ano...












Oli, prosím, dal by se tento
Oli, prosím, dal by se tento puding nahradit tímto? - Sladký moment - krémový puding Dr.Oetker(stačí zalít vroucí vodou).
Nejsem sice Olga, ale tento
Nejsem sice Olga, ale tento opravdu se musí zalít vroucí vodou, pokud je míň je tam cítit škrobové šupinky a nemá to tu chuť. Takže na 99% si myslím, že se do toho nedá použít.

Žádný předmět
děkuji, děkuji, takže zítra
děkuji, děkuji, takže zítra jdu koupit to pravé ořechové


(rofl), já jen, že jsem ho měla doma a ještě ho nevyzkoušela 



prosím,chtela bych s tímto
prosím,chtela bych s tímto krémem upéct naký řezy.Poradí někdo jak na to?
myslím,že můžeš udělat
myslím,že můžeš udělat klasický piškot na plech(můžeš světlý nebo kakaový nebo mramor) ,tak ze sedmi vajec .Namáznout marmeládou,natřít tento krém a polít čokoládou,nebo nakrájet a pak pocákat čokoládou...nebo navrch na krém sáčkem ozdobit šlehačkou a na to třeba kousek jahody či mandarinku,broskev...Nebo natřít krémem a jen přes síto prosít jemně kakaem....
Perfektní recept. Právě jsem
Perfektní recept. Právě jsem to udělala a můžu říct, že je to super. Drží v pohodě a chutná výborně.
















TAKY JSEM DĚLALA oLINČIN KRÉM
TAKY JSEM DĚLALA oLINČIN KRÉM ,JE VÝBORNÝ A MOC CHUTNÁ.mOHU DOPORUČIT



Dobry den,poradite mi prosim