Téma diskuse

Prosím o radu jak použít na marcipán vzorrové podložky,tloušťka marcipánu na potažení

Dobrej,prosím o radu zakoupila jsem si takové podložky abych vytvořila např. kůži hada,ještěrky a pod. A před nějakou dobou jsem chtěla udělat na dort prsa podprsenku s těmito vzory, ale nebylo to téměř vydět, čím to může být? Může to být i v tloužce vyváleného marcipánu? Dělám ze sušeného mléka a protože bylo marcipánu jen tak tak, tak jsem ho mohla mít asi 2 mm tenký. Jaká je doporučená síla vyv. marcipánu?
Taky se mě občas stane, že se někde trhne, doposud jsem zkoušela dorty s malým množství záhybu, ale v únoru se chystám na kočku, tak mám trochu obavy.
A ještě k těm prsům, taky po natažení mě vyskočily na prsou takové hrbolky, přitom mám dojem,že po natření krémem jsem prsa měla hladké, může to být také tou tloušťkou? Budu dělat teď prsa pro kamarádku, tak bych se ráda polepšila. Předem děkuji

Marcipán musí mít silu 4 mm.Pokud ho máš slabý vylezou všechny nerovnosti.Podívej se ke mně do galerky pár prsou tam mám a nikde žádná bulka není.Tím že ho máš tenký tak se ti pak i trhne.A na otisk té kůže musí ta síla být určitě jinak je to o ničem. BozkávamKvietokKvietokKvietokhttp://dorty.artmama.cz/node/42501http://dorty.artmama.cz/pro-dospele/pr... http://dorty.artmama.cz/netradicni/prsa-take-jsem-jim-neunikla

Žaneto, slabá vrstva potahovky způsobila to zvlnění i když jsi měla korpus dobře připravený, rovný.....potahovka se zespodu taví od krému a v místech kde se roztaví víc, tak se jakoby vytáhne a to pak udělá ty hrboly...takže musíš dodržet dvě základní věci - rovný podklad a dostatečnou sílu potahovky 4-5 mm...a toho krému musí být jen malinká vrstvička...krémem namaž a pak stáhni kartou aby vznikl jem mazlavý/lepivý povrch

Tak to jsi aspoň promně napsala novinku, že se marcipán taví od krému. Já teda potahuji jen mléčným marcipánem a krémem obmazávám teda celkem dost a marcoš mám silný max 3mm a to bych řekla, že je maximum. A nemám žádný problem.
Žanet, hodně záleží na pružnosti marcipánu. Musíš trefit tu pravou konzistenci. Tak ať se daří v pečení dortíku.

tak někdy stáhni už potažený dort a uvidíš, že je tam vrstva roztavené hmoty...někdy větší, někdy menší...v každé hmotě se rozpouští cukr...ono to ovlivňuje více faktorů, ale zkušené si poradí, nezkušené by měly krémem šetřit...je fajn, že problém nemáš a je to tím, že už hmotu trefíš...tak ať se dál daří

to jsem sem tam udělat už musela, když jsem si špatně odhadla množství. Ale to se nepočítáprotože to bylo hned. Chichocem sa Ale jinak když ho baštím a nemám na marcipán chuť tak ho sundávám. Ale zatím jsem jen zjistila že někdy tam drží krém víc a jidny míň. Ale asi je to v poměru tuku v krému. Mrkám Ale stopro se taví když příjde do styku se šlehačkou,želatinou a ovocem. Ale vím, že kdybych chtěla dělat s kleštičkama (ty ale ještě nemám), tak by mi ta moje vrstva marcipánu nestačila. Jinak máš pěkné dortíky. Áno

díky a nápodobně Úsmev

ale jo, i ty 3 mm stačí...to je jen cvik...pořiď si je a uvidíš Mrkám

Teda děvčata, moje vrstva potahovky má sotva 2mm Hambím sa určitě ne víc a s celulitidou na dortu problémy nemám ba ani s protrháváním potahovky, i když tedy já používám MM hmotu (mléko+moučka+olej+voda+MM bonbony). Silnější vrstvu bych na dorty ani dávat nemohla, je to na nás potom moc sladké, MrkámChichocem sa rodině to potom moc nejede, Úsmev u nás vede spíš slabší vrstva a ještě brácha brblá, že je to moc! (giggle)Ale jsem moc ráda, že tu popisujete i tu práci s kleštičkama, protože už mně to napadlo, že bych to v tom případě musela mít nejspíš opravdu silnější, aby se mi to nepotrhalo, jak píšete, takže díky za info. MrkámKvietok

Děkuji moc za rady, já dělám marcipán z 200g suš. mléka, tak budu muset asi dělat z dávky a půl nebo z dvojité. Z těch bonbónů se mě moc nechce dělat marcipán, ten co dělám je dobrej chuťově a z těch co jsem vyzkoušela, tak se s ním i celkem dobře dělá. A jak ho děláte vy?

jo a ještě jsem se chtěla zeptat případné dorovnání prsou dorovnáváte punčovinou nebo jen krémem? Ptám se k vůli té tenké vrstvě krému, jak zde píšete a jsem teda zvědavá když udělám tu silnější vrstvu, jak půjde pracovat s těma podložkama, když mě to nepůjde, tak se ještě tady ozvu, ,

Zaneto, mrkni ke mně na stránky a tam najdeš fotopostup prsou...nejdřív vykrojená kolečka z korpusu na plechu a poté dotvarovat punčovinou! Poté i punčovinu pomazat krémem, lehce. Jinak najdeš i receptík a fotopostup na ten potah z marschmalow, kdybys chtěla vyzkoušet...já jsem také věrná tomu, co jsem vyzkoušela jako první a nám to moc chutná, není to tolik sladké...i když je to asi jedna z nejdražších potahovek. Mrkám Mám to v záložkách vlevo nahoře, po straně...paaa. MrkámKvietok

Ahoj Žanet. Já dělám jen z toho mléčného marcipánu a nebo co jsem dělala ztak s domácí čokohmotou a taky dobrý. A Všechny dorty které potřebuji dotvarovat, tak to dělám punčovinou. Ale nesmí být hustá, jinak ti to nepůjde pěkně vyrovnat. A pat už stačí jen tence obmazat krémem. Tak ať se daří.

Můžu poprosit o vysvětlení,co je to punčovina? Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa

Ahoj punčovinu si můžeš vyrobit buďto z odřezků,zbytku korpusu,jesliže zbyl krém,tak to s ním promícháš dáš rumík,pakliže nezbyl krém dá se dát marmeláda a uděláš si konzistenci která ti bude vyhovovat na modelováné a nebo třeba na zákusek,v cukrárně tomu říkají balkánský řez mám dojem http://varecha.pravda.sk/recepty/balkanske-rezy/4287-recept.html

Do punčoviny se dává vše co zbyde a je. Korpus, krém, marmeláda, rozinky máčenév rumu, rum, kousky ovoce (ale to jen pokud punčovina nejde do styku s potahovkou) pokud máš málo korpusu můžeš dát rozdrcené piškoty,ale je lepší je pokapat nějakou tekutinou(džus, šťáva z ovoce)
Jinak cukrárny z toho dělají (aspoň kde jsem dělala já) punčový tunel(politý bílou polevou a přestříkaný čokoládou)punčové koule, Luna (měsíce potáhle čokoládou, dozdobené krémem a zdobení cukrové) a ještě myslím Ruměnky (vypadalijako indián a byli posypané kokosem)Mňam Vyplazený jazykÚsmev

Ani, já bych jen chtěla dodat, děvčata ti to krásně vysvětlila, ale jen takový detail...pokud bys chtěla např. dodělat punčovinou prsa, tak bych určitě do punčoviny nedávala ani rozinky ba ani ořechy atd. jen zbytky korpusu či rozdrcené piškoty, zbytky krému, či stačí jen máslo rozetřené s cukrem, nebo jen marmošku, ale aby tam nebyly žádné kousky...pak bys mohla mít prsa s celulitidou MrkámChichocem saChichocem saChichocem saÁno

Back to Top