Téma diskuse

čokoládová poleva na cukroví

Děvčata,moc prosím o radu,nerada bych něco zkazila...finišuju s cukrovím,už mi zbývá jen dozdobit a potřebuju poradit s polevou.Letos jsem si koupila takové jakoby čokoládové čočky (na váhu),nemám s tím vůbec zkušenosti a paní mi poradila přidat trochu másla....no,nejdřív to vypadalo dobře,ale když jsem s tím polévala pařížák,tuhlo to pod rukou ohromným fofrem,výsledek mám v obrázcích Plačem ...Někde,ale nemůžu to najít,jsem se dočetla,že se polovina rozpustí a přidá se olej,pak se dodá druhá polovina a umíchá už mimo vodní lázeň... Objímam Prosím,prosím,poradí mi někdo,jak na to???? Slnko Lenka

Ahojky Leni i já si poprvé koupila čokoládové čočky,zdobila jsem tim poprvé vánoční cukroví,je pravda,že poleva rychle tuhle což pro mě bylo velice překvapující,byla jsem ráda že to tuhlo rychle nemusela jsem čekat než mi poleva uschne.Nic jsem do polevy nedávala žádný tuk prostě vůbec nic,ale dočetla jsem se tady,že někdo dávám 100% tuk(podle množství čoček)Když dělám dort s polevou,tak si nedjřív tu polevu naliji na dortík,poleva mi steče a rychle rozetřu boky mašlovačkou pak s tim nic nedělám.Vše dělám na mřížce podloženým pečícím papírek.Jakmile poleva trošku uschne ihned dávám na podložku(kvůli rozlámání),aby dortík vypadal dobře.Snad jsem trošku pomohla
PS: u polev se musí pracovat rychleji i já u toho mám někdy debky,ale výsledek stojí za to Hambím saHambím saHambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa

Já dělám jenom s čokoládovíma čočkama,jinou čokoládu ani nepoužívám , když dávám do krému tak jenom rozpustím čokoládu nad parou a ještě teplou nalévám do krému a když polévám cukrovíčko tak dám kousek 100% tuku .Tuku dávám od oka nesmím mět čokoládu moc řídkou a bezvadně se s ní pracuje.Pokud nechceš aby moc tuhla a stihla jsi všechno nazdobit , tak si ji přenes i s horkým kastrůlkem a můžeš zdobit ,občas přihřeju a pokračuji stále dokola. Snad jsem poradila SlnkoSlnko

Ahoj Lenko. S čoko pecičkami se dělá tak jak s normál čokoládou. A právě když do ní dáš máslo tuhne ještě rychleji než mormálně. Protože máslo obsahuje vodu, která čokoládu zahušťuje. Takže jedině 100% tuk a to 30g na 100g čokolády. Mám to ověřené a dělali jsme to tak i v práci. Úsmev Jinak s nahříváním tak jak píše Eva. A polévání dortů dělám taky na mřížce, naleji nahoru a rychle nožem rozetřu ať to steče na boky, které pak rozetřu do hlakda nožem. U dortu musíš dvakrát rychleji, protože tím že vychlazený, tak tím čoko rychleji tuhne. No snad jsem poradila. ÚsmevPohoda

Ahoj, musím se přidat k holkám, také do čokolády dávám 100% tuk Úsmev Dávám tolik, aby mi vyhovovala hustota čokolády Mrkám tak hodně zdaru Áno

Děkuju všem moc za rady,jste zlatíčka... Slnko Lenka

Back to Top