Téma diskuse

Falešný marcipán

Zdravím všechny šikulky a obracím se na Vás s prosbou o radu :) V dortech potahovaných marcipánem jsem začátečník, nicméně nějaké ty pokusy byly.. dělám si falešný marcipán, chuťově mi vyhovuje, nicméně zřejmě jej špatně zpracovávám nebo nevím... když už jej mám zpracovaný, přijde mi jeho konzistence dobrá, při formování figurek mi nepadá a krásně drží. Ovšem pokud s ním chci dort potáhnout ztvrdne mi. Chtěla bych si zkusit svatební dort, ovšem byl by docela průser, kdyby pak marcipán ztvrdl. Teď to řeším tak, že si marcipán dělám několik dní dopředu a pokud ztvrdne, hodím do mikrovlnky přidám vodu, počkám zas den pokud ztvrdne či ne.. ale je to na dlouhé lokte.. Můžete mi poradit co dělám špatně, nebo nějakou potahovací hmotu a zároveň hmotu na figurky, která by byla chuťově podobná a dělaná normálně doma? Děkuji moc za každou radu.. je tu tolik receptů, že vůbec nevím který vybrat... Děkuji Dana

Danko,já mám jediný osvědčený, který dělám, někdy se mi povede,někdy ne, zásadně dělám z toho suš.mléka, jak prodávají po 250g,ted nevm jméno-bohemilk? prostě někdy klapne a jindy je na vyhození...hlavně si ho zpracovávám hned před potahováním, nesnáším nahřívání a rozpracovávání, prostě když mám dort v lednici už vychladlý,udělám hmotu a potáhnu.. ten tvůjmá malou elasticitu a je suchý, jak ho děláš?

já dělám jedině s mléčným marcipánem...postavičky se mi dělaj dobře se starším-den odleželý
ale potahuju hnedka jak ho udělám Áno
a navíc na postavičky musí být tužší a na potahování vláčnější ...
na tom dortu je pak jako že tvrdý..ale to je tím že je v ledničce...když pak stojí na stole tak změkne díky krému co je pod ním a teplu...
a balíš si ten marcipán do sáčku???
ono je to normální že trochu ztvrdne..záleží jak ho máš tuhý..

Dělám z tohoto receptu:
25 dkg sušené mléko polotučné
50 dkg cukr moučka
2 lžice Kukuřičný sirup čirý nebo 1PL glukózy
2 lžíce vody
1 LŽICE AROMA SLADKÁ MANDLE

Do mikrotenu ho dávám, ale pak jsem ho po vyndání měla jak šutr, ale je možné, že jsem ho udělala až moc tuhý...

já dělám pouze tento

150 g sušeného mléka
270 g kvalitního moučkového cukru
30 g ztuženého tuku
50 g tekutého medu
1 lžička rumu
několik kapek mandlového aroma(mě víc voní rumové Úsmev )
2-3 lžíce vody

i já tvořím podle tohoto receptu (Loskuták) a nemůžu si jej vynachválit Kvietok

taky jsem jich vyskoušela pár ,ale líbí se mi tento.je vláčný a zůstal vláčný i na dortu
20 dkg mouč.cukru
20 dkg sušeného mléka v modré krabici
3 dkg tuku iva nahřát
1 lžíce medu rozpustit když je tuhý
mandlová esence.....zkoušela jsem i citron
podle potřeby voda KvietokKvietok

googliku moc dekuju za recept, prave jsem ho "prubla" a je fantasticky :) krasne vlacny, zkusila jsem i postavicku a celkem to drzi :) tak si zitra budu hrat a zkouset kvety apod :) jeste jednou velke diky :)

Back to Top