Téma diskuse

netradiční cukroví

dostala jsem neobvyklou zakázku kdy by rádi vánoční cukroví které není klasika, co je něčím trošku jiné co nepeče každý. Něco jsem už vymyslela ale moc bych uvítala recept na nějaké cukroví které je něčím trošku jiné, pomozte prosím, děkuji

Makronky?

Já jsem vloni zkoušela pistáciové stromečky.Těsto,krém i poleva pistáciová a bylo to chuťově zase něco jiného. A ještě dělám jahodová srdíčka-tak,že rozpustím jahodové Granko v trošce alkoholu a vešlehám do našlehaného másla s troškou cukru podle chuti.Tím slepuju linecké a polevu dělám-jahodová šˇáva s cukrem-utřít a polít. Úsmev

Mě teď zrovna v jedné diskuzi na netu zaujalo "cukroví" Mendiants http://theframedtable.com/2012/12/03/chocolate-mendiants/ vypadá to velmi jednoduše a přitom krásně Slnko

kdo mi to přeloží? Chichocem sa

Rozumiem tomu dobre, že sú to len placky čokolády?

Niečo na spôsob petit four, tam sa fantázii medze nekladú Úsmev

Já jsem dělala např. pomerančové koláčky se zázvorovou marmeládou, polité čokoládou - chutnají skvěle. SlnkoSlnko

Zkopíruj si recept a vlož na přeložení na GOOGLE

díky

Složení

čokoládové lupínky: tmavá, mléčná nebo bílá čokoláda
ořechy: všechna rozmanitost, jako jsou lískové oříšky, pistácie, mandle, vlašské ořechy, atd
sušené ovoce: všechna rozmanitost včetně rozinky, brusinky, kandované pomerančové kůry, sušené meruňky, atd.
volitelně: Fleur de sel (mořská sůl)

Instrukce

Linka cookie list s pergamenu.
Melt čokoládové lupínky v vodní lázni (dvojité kotle), nebo v mikrovlnné troubě. Způsob Mikrovlnná: Zahřívá se po dobu 15 sekund. Lehce promíchejte lžičkou po dobu 20 sekund, dokud se částečně roztavil čipy jsou potaženy rozpouštění čokolády. Mikrovlnná trouba na dalších 10 sekund a opět se promíchá po dobu asi 20 sekund. Pokračovat v mikrovlnné troubě v intervalech 10 sekund opatrně za míchání v rozmezí až do čokoládové stane lesklé a hladké, a všechny čipy jsou právě roztaví. Jemně promíchejte, aby se předešlo bubliny.
Drop jednu polévkovou lžíci rozpuštěné čokolády na pergamenu a použijte lžíci tvoří 2 palce kruh (asi 5 cm). Pokračovat ve vytváření více než 5 nebo 6 kruhy najednou a umožní jim nastavit asi minutu.
Začněte zdobení každý kruh s sušeného ovoce a ořechů jemně, kterým je na vrcholu čokolády.
Opakujte proces vytváření více čokoládových kruhy. Ohřát na mísu rozpuštěné čokolády, podle potřeby v intervalech 10 sekund, aby čokoládu hladký.
Povolit všechny čokolády nastavit dobu asi 30 minut před pokusem o odebrání z pergamenu. Užijte si je hned, nebo skladovat v chladničce několik dní udržet o něco déle.

tady máš přeloženo KvietokSlnko

No výborne, tak ty si to už aj s ujom gúglom preložila Veľký úsmev Ja som našla link, ďalej som už nepozerala a pracne lovila v mojich chabých zásobách angličtiny Váľam sa od smiechu po podlahe

SlnkoSlnkoSlnko

Back to Top