Téma diskuse

Nešťastný chocotransfer

Ahoj holky, tak jdu opět na radu, jak na ten čokotransfer???
Teplou na prst čokoládu jsem natřela na folii, po chvíli jsem naznačila čáry na proužky a folii smotala a nechala 15 minut chladnout, doporučují 10 na návodu, obrázek se otiskl, ale čokoládové proužky celé popraskaly, nešly krásně sloupnout, jak ukazují na videu a mám z toho jen čokoládovou drť. Plačem Kde se stala chyba? Co jsem udělal špatně? Smútok
Děkuji za každou radu!!!
Blanka

Napadá mě jedině špatně vytemperovaná čokoláda

Blanche, z Tvého popisu mi nějak není jasné co jsi to vlastně chtěla vyrobit. Co znamená, že jsi folii smotala?
Teplota čokolády byla asi správně když se dobře otiskl vzor, ale nejspíš jsi měla slabou vrstvu čokolády. Neslupuje se čokoláda z folie, ale folie z čokolády.
Dej sem odkaz na to video, kouknu se co jsi to vyráběla a budu třeba moudřejší.

Taky tomu postupu moc nerozumím. Já si tedy fólii na proužky nejprve nastříhám a pak nanáším teplou čokoládu na jednotlivé proužky, třeba, když chci dělat mašli.

A napadá mě, zda jsi čokoládu při rozpouštění nezředila stoprocentním tukem. Na transferku se dává jen čokoláda - neředěná, aby byla pevnější.

Tiez myslim, ze moc tenucka vrstva cokoladky bola, tazko povedat...ja som naniesla cistu aspon 60-70% mierne teplu cokoladku na foliu, nechala vyrovnane trosku zatuhnut a potom do takej polomakkej som si urobila zarezy, ako ju budem chciet mat oddelenu, bud na obdlzniky alebo trojuholniky a podobne, nechala uplne zatuhnut v chlade a potom som dala foliu opatrne dolu, tiez sa mi daco polamalo, ale malinko...chce to cvik, drzim palce Kvietok

Ahoj holky, asi jsem to nenapsala správně, tady je video, chtěla jsem dělat s chocotransferem spirálky, je to cca 12minuta videa:
http://www.youtube.com/watch?v=UYenzo3nTjM

Také mě napadlo, že vrstvu jsem měla moc tenkou, čokoládu teplou na prst a rozpouštěla jsem při 540W v MV 2minuty dle návodu, nemyslím, že by byla horká...
Dort se mi podařilo polít čokoládou, ale musím říct zlatá potahovka, boky nemám rovné, ruce nestíhaly a čokoláda tuhla, jak to děláte, že to máte krásně hladké i na bocích?

Ještě se chci zeptat, můžu na čokoládu dát kytky ze Smartflexu??? Nezačnou se rozpouštět? Dort musí vydržte cestu 120km, tak i když je tam dám před předáním, aby vydržely??

Děkuji Hambím sa

Cokoladka sa musi spravne vytemperovat, neprehriat moc, ja to tiez dobre neovladam s cokoladou, bojujeme spolu uz dlho (giggle)...a hrubsiu vrstvu skus dat, i ked cokospiralky, to je uz vyssi level podla mna, mozno treba zacat jednoduchsimi prvkami Úsmev Ozdoby zo Smarflexu sa neroztopia na cokolade, upevnit ich mozes rozpustenou coko, ja som aj Piping gelom lepila Mrkám , nech sa podari Kvietok

Smartflex na čokoládu dať môžeš, robila som tak veľa krát, kvety sa nerozpustia. Keď polievaš tortu čokoládou, nerob to hneď po vytiahnutí z chladničky. Čokoláda ti tuhne rýchlo preto, lebo je krém, na ktorý ju dávaš veľmi studený. Polievanie je lepšie s ganache, aj sa trta lepšie krája. Tiež si myslím, že si mala veľmi tenkú vrstvu čokolády. A súhlasím, že zlatá poťahovka, čo sa týka práce Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe , ale čo sa týka chuti - čokoládová torta s polevou a s poťahovkou je teda veľký rozdiel,nezachráni to ani čokohmota, ale je to samozrejme vec názoru.

Moc děkuji za rady. Máš překrásné dorty, čokoládový s růžemi je prostě luxusní. Kytičky máš na všech dortech přepychové´, krásně sladěné, moc se mi líbí růžový s mašlí a velkou růží, jsi móóóóc šikovná!!! SrdceSrdceSrdce

ďakujem, si milá, ešte keby som fotiť vedela....ten ružový bol v skutočnosti béžový.....

Ahojky ,taky zápasím s čokoládou Smútok ,potřebovala bych jít někam na kurz Mrkám video je super Áno ,ale jakou tu čokoládu používají Prekvapenie

Maruško, já myslím, že MM jak píší holky dole, já ji mám také, ale chybí mi rychlost a zkušenosti, ale dnes jsem udělala čoko květinu, výhoda je, že se oproti hmotě nemusí dlouho čekat na ztuhnutí, to je pár minut, ale sekundy na to ji dát dohromady a aby se nepolámala....uf, mám to poprvé za sebou Vyplazený jazyk Také bych brala kurz někde okolo Brna a okolí.

já používám převážně čočky martiny master,na polévání si ředím čokoládu zakysanou smetanou,vznikne jakoby krém,ale po ztuhnutí je na dotek pevný jako normální polití čokoládou,ale jde krásně krájet a i chut má výbornou,na čoko ozdoby neředit a můj názor je také že byla daná slabá vrstva čokolády.Jináč na dortisimu jsou vypsané kurzy na čokoládu a tu dotyčnou znám i osobně a garantuju že vás naučí hodně,říkáme jí čokoládová královna a kdyby jste se chtěli podívat na její tvorbu že nekecám tak je tu taky pod nickem http://dorty.artmama.cz/user/beruna7

TAk to čučím, nevím jak se jmenuje Beruna, ale je né jen čokoládová královna, dorty má úžasné všechny. A ty čokoládové to se nedá popsat....Budu muset do učení. Holky díky za vše, dort hotový a uvidím co budou říkat zákazníci. Úsmev

Jo jo na co sáhne má dokonalý a to nejen v pečení Úsmev ,jináč se jmenuje Radka,ale má ještě jeden nick a to Hera a nejen že je šikovná tuze,ale i trpělivá a strašně milá,je to prostě andílek Úsmev

Včera jsem narazila na youtube na zajímavé video s čokoládou. Už jsem jich zhlédla hodně, Ale tohle jsem viděla poprvé. Posílám odkaz Slnkohttp://www.youtube.com/watch?v=M-DgUjOA3og

Krásná krajková podložka,to bude z nějaké elastické čokolády,jinak si nedovedu představit,že by to šlo tak krásně sundat,bez rozlámání PrekvapenieÁno

když se nedá moc tenounká vrstva čokolády tak nepoláme,jde to z pečícího papíru krásně sloupnout,tedy taky záleží na tom co se použije ,já jsem zvyklá používat čočky master martiny a tam nemám problém s lámáním ,ale jak píšu nesmí být linky moc tenké a u této čoko ani není potřeba dávat nikam chladit,stačí nechat nějakou chvíli ležet na lince a můžete sloupnout Mrkám

tak mám objednaný i temperovač,tak vyzkouším,děkuji moc za radu Úsmev

Back to Top