Téma diskuse

Náhrada cukru

Prosím, poradíte mi, čím a jestli vůbec se dá nahradit bílý cukr při pečení dortu? Nejedná se o diabetika, jen prostě zdravěji jí. Dovedu si představit, že do krému dam med. Ale jak udělat korpus? A dort má být hlava koně. Děkuji za pomoc. H

Dávám DiaChrom mají ho v lékárně, mohou ho i nediabetici.Áno

Já bych to řešila jen třtinovým cukrem. Ten přece používají ti, co chtějí jíst zdravěji.

Nic proti třtinovému cukru,pořád je to cukr má stejnou glikemickou hodnotu jen je hnědý.Veľký úsmev

Děvčata, nasušte si plátky hrušek a pak rozmixujte na moučku a tím můžete sladit do aleluja. Je to výborné sladidlo a společně s vlákninou, kterou hrušky obsahují, je dobře stravitelné a netloustne se po něm, tedy pokud toho nesníte kila. Jen trochu obarví vaše cukrářské výrobky do hněda, ale to asi třtinový cukr asi také, nevím. Začněte zkoušet po troškách, třeba do buchet a koláčů a v cukroví je to náramně dobré, více usušené hrušky chutnají sladce karamelově. Papa

 

Back to Top