Téma diskuse

Množství ganache

Ahoj dortařinky,
potřebovala bych zjistit kolik ganache potřebuji na dort o průměru 25 cm. Tzn. kolik čokolády atd. A v jakém poměru ganache děláte, pokud jí chci na dort pomazat, ne lít jako polevu a nechci jí šlehat. Je spousta názorů. Někdo šlehá někdo ne. Poměr 2:1 čoko - smetana jsem se dočetla, že je to moc tuhé. Tak nevím. Díky moc.

Fórum: 

ahoj:), no je pravda že poměr 2:1 je opravdu dooost tvrdý, takže stačí 1:1 a když to dáš zchladit do druhého dne, tak to bude krásně husté, necháš to lehce povolit a můžeš mazat na dort...
a co se týče kolik použít, záleží kolik dáváš krému do dortu...Já bych udělala asi 3 dávky(600g), lepší když  zbyde, než když ti chybí....Ale třeba tu budou holky, co poradí lépe jak já.

Ahoj, já dělám takovýhle krém:  ve vodní lázni rozpustím 200g čokolády na vaření, odstavím, vmíchám lžičku zakysané smetany aby čokoláda trochu zchladla a pak vmíchám zbytek kelímku (měla by mít pokojovou teplotu). Krásně se s tím obmazává, trochu to pak ztuhne, ale dobře se to krájí. A ta zakyska trochu "strhne" sladkost čokolády, takže chuťově super.

Jen to asi není pravá ganache, když je ze zakysky. A na tenhle dort bych udělala ze dvou kelímků zakysky, sice zbude (ale dá se ujídat i samotná Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVeľký úsmev ), ale z jednoho by bylo málo.

Ve fotogalerii mám dort, kde se prasátka rochní v bahně, tak to bahno je tenhle krém.

Tak ať se daří MrkámÁno

ja robím pomer 2:1 a nečakám do druhého dňa, zohrejem šlahačku a dám do nej podľa pomeru čokoládu dávam 200 ml šlahačky a 400 g čokolády z Lidl ak chcem tmavšiu tak 100 g nahradím 70% čokoládou, nalámem a nechám postáť, o pár minut pomiešam opatrne - nešlahať mixérom aby sa uplne roztopila a počkať aby nebola príliš horúca ale taká jemne teplá a potieram dám do chladničky ak sa mi ešte čo to nepozdáva tak slabulinko prihrejem zostatok a dotrem. toto  množstvo stačí na 24 cm čokol. tak 12 cm vysokú a ešte mi aj zostane - samozrejme bolky pred tým vyrovnať nožom ak nie tak je vyššia spotreba čokolády. zostatok sa minie doma na ovocie, piškoty alebo len tak .

Děkuji mockrát všem za rady. Snad se dílo podaří.KvietokÁno

Back to Top