Téma diskuse

Mléčný marcipán teče :(((

Děvčátka, nemáte nějakou radu, jak upravit domácí mléčňák, aby tak v tom teple netekl? Je to hrozný a už nevím co s tím :( Děkuju moc, za každou radu.
Slnko

Teče,nebo spíše,potí se, všechno :-(,teď jsem odevzdávala dorty a po vytažení z lednice se hned orosily :-(,vypadají jako osprchované :-),ale s tím nic neuděláme :-(.Já pracuji s pravým marcipánem.

Zkus dávat méně oleje, ale ted v těch vedrech orosený trochu bude vždy. Je to teplotní šok lednička a pak 30C okolí

olej v létě vyměnit za ztužený tuk Úsmev

Já používám také ztužený tuk a stejně mi to teklo, ale jak tady už v jiné diskusi holky psaly, že se má ubrat mastné a dělat sušší marcipán a taky ubrat teplotu v lednici, tak jsem to tak udělala a opravdu to výrazně pomohlo. Slnko Sice se orosí stále s tím nic v tomhle počasí nenaděláme, ale už se nestane, že by potah tekl nebo se deformoval.

Holky já nedávam do marcipánu žádný tuk a také to teče... Včera jsem dělala berušku a myslela jsem že to semnou sekne... zdobila jsem ji přímo v lednici...

Děvčátka, od mléčného marcipánu jsem upustila asi tak před rokem, jakmile začalo být trošku teplo začal téct tak, že jsem měla kolem dortíku louže..od té doby už fakt ne..teď používám vanilkový a čokoládový fondán a jsem spokojená. http://www.teplickedorty.cz/cs/potahove-a-modelovaci-hmoty/658-funcakes-...

Milé děvčátka, před nedávnem jste mi radily se stejným problémem. A dalo by se říct, že je po problému Váľam sa od smiechu po podlahe hurááá. Děkují všem za rady Srdce Používám mlečný marcipán smíchaný s pravým marcipánem. Taky jsem měla loužičky kolem dortu, ale dneska už jsme s manželem na to vyzráli. Lednici jsem dala na maximum a dozadu v tom místě kde mám dorty jsem dala polystyren. Chtěla jsem na celou plochu v zadu, ale můj drahý mi to nedovolil, že si nehodla odepsat lednici. A dorty krásně drží, nerosí se a ni nic neteče (teda prozatím), doufám, že zítra mně nebude čekat šok. Děvčátka mějte se všechny moc krásně a pevné nervy při pečení v tom hycu KvietokSlnko

Back to Top