Téma diskuse

mléčný marcipán

Děvčátka pomoooc. Právě jsem udělala mléčný marcipán ze sypké směsi a jsem z toho na mrtvici. Když vykrajuju z bílého je to v pohodě. Ale obarvený marcipán se mi lepí ať dělám co dělám. Podsypávám, namáčím ruce. Stále se lepí a lepí. Nic mi z toho nejde. PlačemPlačemPlačem

Taky se na něj poprvé chystám,koupila jsem tu směs,tak mrknu co poradí,když se mi to stane taky.ale asi bych přidala trošku té směsi (blush),to se myslím ředí vodou?Nemáš tam moc vody,ještě jak píšeš máčíš ruce Hambím saKvietokKvietok

Ivo, na kilo je 150ml vody a 50g rozehřáté a vychladlé Omagy, v míse vše smíchám vidličkou, až začne hrudkovatět hňácám rukou a pak to dodělám na troše Solamylu na lince, zabalím do igelitu a nechám asi hodinku odležet nebo klidně dýl, ale hodina stačí, pak se krásně válí, pořád maličko lepí když se obarvuje a dlouho se mydlí v ruce, ale zas podsypu trošku Solamylem a nechám chviličku odležet a jde všechno skvěle. Všechny moje dorty, květy a figurky jsou u tohoto marcipánu. Kvietok

Ahoj marcipán z Montana směsi je potřeba nechat odležet,ztuhne a pak se s ním dá krásně dělat.Když ho dělám ,tak ho zpracovávám na podsypovém cukru formi a přidávám tak celkově 20 dkg cukru ,jinak se mi to pořád lepilo na ruce.Zabalím, dám odležet do druhého dne ,nemusí do lednice(doporučuju spíš nechat při pokojové teplotě(lépe se pak prohněte a je připravený na potah či figurky.Nedovedu si představit s ním dělat hned(je hned po udělání hodně měkký,potřebuje "dojít"... Kvietok Druhý den super.. Kvietok .Skvěle se vyvaluje a drží tvar Kvietok

Při hňácání a válení podsypu solamylem, ruce si nemáčej, to pak lepí ještě víc a nech ho odležet, stačí hodinku v igelitu a je akorát Kvietok

Áha,ten se vlastně má nechat odležet (blush),tak to bude habinko tím Hambím saÁnoÁnoÁnoÁnoObjímam

No nevím. Byl uleželý asi hodinu. Ale proč se nelepí ten ten neobarvený?

Habinko, píšu to výš, obarvený má přidanou barvu a vodu nebo alkohol a tím mnutím a hňácáním v ruce se zahřívá , měkne a lepí, ale zas ho nech chvíli odležet a bude OK, musíš si to osahat a pak už budeš vědět jak se chová ÁnoKvietok
607917759 prozvoň mě, zavolám ti a pomůžu Áno

Bubu jsi hodná. Nechám to do zítra uležet a uvidím jak to půjde. Telefon si ale napíšu. Býváš doma navečer nebo mkdy mohu popřípadě volat? MrkámHambím saMlčím

Habinko, volej kdykoli budeš potřebovat, jsem doma. Držím palce, ať se ti to povede, já už mám řeku i barák za sebou a pro tento týden je konec a příští týden motorka a krabice na víno, to zas bude boj Veľký úsmevKvietokKvietok

přesně, stačí odležet a bude to ok Kvietok

to odležení se doporučuje až 24 hodin, já ho dělám fakt minimálně 8 hodin dopředu - v návodu je psáno nejméně 3 hodiny odležet Kvietok

jj nechám to do zítřka. ÁnoKvietok

Tak už jsem to zkoušela já nedočkavá a už to celkem šlo. Vytvarovala jsem jakžtakž i tu mašli Chichocem saChichocem saSlnko

ObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímam

a jakýma barvana jsi to barvila? Asi to byly tekuté, ne? S gelovkama by se to nestalo.
S Montanou pracuju ráda a často. proto si jsem jistá, že po obarvení se nelepí. Musely být tekuté

Ne ne jsou to gelovky. Ta sypká hmota na marcipán nevím jak se přesně jmenuje. Doporučila mi to bubu. Je tam pouze napsáno mléčný marcipán 1kg za 115,- Kč. Ale už je to lepší. Nechala jsem to déle uležet a už se to vcelku dá. Jenom si neumím představit s tím potahovat. Mám obavy, aby se netrhal. KvietokKvietokKvietokKvietok

Habinko, netrhá se neboj, pořádně ho propracuj rukama, aby to bylo jak modelína, podsyp si solamyl a normálně rozválej jak štrůdl na dostatečně velkou placku ( asi 3-4 mm silnou ), aby pokryla celý dort i s bokama, pak opatrně podeber hřbetem rukou a přenes na dort a uhlaď,dělám s tím všechny dorty a jde to skvěle. Montana a tenhle marcipán je to samé. ÁnoKvietokTorta

Back to Top