Téma diskuse

mléčný marcipán

Děvčata, dnes se mi stala taková nepříjemnost. Měla jsem na dortu velkou postavičku z mléčného marcipánu a v lednici se mi celá orosila a barvičky se začaly roztékat. Nikdy mi toto ml.marcipán neudělal, ale na tuhle postavičku jsem si udělala jiný marcoš. v receptu bylo mleko a cukr v poměru 1:2. dříve jsem používala marcoš v poměru 1:1. tak nevím jestli to bylo tím poměrem cukru nebo čím? Máte podobnou zkošenost?:-(

já dělám z 270 cukru a 150 mléka a je super,takže tím by to být nemělo.
a dort byl dobrej??jestli to nebude vlhkostí v ledničce

Od doby co dávám na zadní stěnu lednice /zevnitř/ karton, tak se mi marcipám nerozpouští. Taky bych řekla, že vlhkost v lednici za to mohla.

Gabko postavičku dělat asi 2-3 dny dopředu musí trochu oschnout, aby držela tvar.Pak se Vám nic neorosí.Dělám postavičky pomalu na každý dort.Marcipán dělám 1:2 stále a dělám z něj, jak potah, tak postavičky. Bez jakéhokoli problému.Na zadní stěnu lednice dává 1 cm silnou polystyrén desku.Tím se zamezí rosení dortu ze zadní strany.Ale u silnější potahovky, asi 4 mm toto ani nehrozí.:-* KvietokKvietokKvietok

Zdeničko,fakt to pomáhá, už si nechávám v jedné poličce v lednici stabilně polystyren(clap) Tlieskam a super, neorosil se mi jediný dort(y)

Díky holky za rady.(sun) SlnkoSlnko

Back to Top