Téma diskuse

mléčný marcipán

ahoj pekařinky,všem přeji pěkné a uspěšné pečení,mám poslední dobou problém v tom že když dělám marcipán mléčný dělají se mi tam malé hrudky,přesívám vše a používám stále stejné mléko i cukr,tak neví,poradíte mi,děkuji FANY(sun) SlnkoSlnko

...skuste zmenit cukor mozno je hrubsi.. u nas zenicky vacsinou pouzivaju povazsky,ten vas,korunni,je hruby...
neviem ci k vam chodi zo Slovenka..povazsky je ako prasok a obsahuje skrob...

francoas, po odležení a následném propracování by hrudky měly zmizet

děkuji, zkusím tada změnu cukru ,nyní mám ještě udělaný marcipán do školky,tak zkusím změnit cukr,používám stejný dlouho,a byl v pohodě,tak uvidíme,děkuji Fany(heart) SrdceSrdceSrdce

ještě mám pekařinky na vás jednu prosbičku,mám péci na svatbu rolády,ale chtějí je i nakrájet,čím je krájíte,aby byly krásně rovné?Četla jsem namočený nůž nebo nití,máte nějaký fígl?děkuji FANY(sun) SlnkoSlnko

Já krájím rolády nahřatým nožem. Dám si do vysoké sklenice horkou vodu a nůž do ní, když jdu krájet nůž oklepnu do utěrky aby nebyl od vody. Ä ještě ti chci poradit nenechávej ty rolády čokoládové moc ztuhnout, aby se čokoláda nelámala. JANA(flower)

ahoj čtu ,aby se nelámala čokoláda.
Dostala jsem radu,že čokoládu neroztápím jen ze 100% tukem,ale půl na půl s máslem a pak je čokoláda měkčí a neláme se.Mám vyzkoušené a pomáhá to.
Když jsem ji dělala klasicky,tak jsem si ještě před uplným zatuhnutím naznačila tenkým nožem kde povede řez a tak už to pak neprasklo.

děkuji za tvé rady,snad to nezkazím Smútok

Back to Top