Téma diskuse

mléčná hmota

Prosím poraďte.Dělám si tento marcipán:100g suš.polo.mléka,100g cukru,1 bílek,1 lžíce oleje,1 lžíce kukuř.sirupu,mandl.aroma..
Marcipán jde krásně zpracovat,ale při delším hnětení se začne šíleně lepit,když začnu rozvalovat tak se začne hned trhat jen ho vezmu do ruky a to nerozvaluji moc na tenko ,kde dělám chybu?Napadlo mě že tam nemám žádnou vodu jestli to bude tím?Jo a taky když si ho dám do ledničky a vytáhnu ho třeba druhý den tak už nejde zpracovat a úplně se rozdrolí.Mám špatnej recept?Díky za odpověd všem.

nevím,poradí zkušenější dortařinky,ale já bych tam nedávala bílek.Kdysi dávno jsem tento marcipán s bílkem dělala pouze na kytičky,musel se okamžitě zpracovat,jinak z toho byla tvrdá hrouda Smútok

No já marcipán s bílkem nedělám vůbec , když mi recept na marcipán neseděl, tak jsem vyzkoušela jiný. Většina receptů obsahuje vodu v malém množství, cukr, mléko a glukozu nebo sirup kukuřičný - já používám pšeničný., a případně trochu oleje nebo 100% tuku. Jak píše tája, bílek je zbytečný. Mně třeba osobně na potah vyhovuje marcipán s fondánem podle p. Pelikánaa na modelování používám zase jiný recept. Mám je uvedené na stránkách, pokud chceš vyzkoušet to, co sedí mě. Tady taky najdeš hromadu receptů. Já těch receptů vyzkoušela několik, než jsem se dopracovala k těm, co mi nejlépe sedí KvietokKvietokKvietokKvietok

20 dkg suš. mléka Lactino polotučné
20 dkg moučk. cukru
3 lžíce medu
2 lžíce oleje
2 lžíce vody
1 - 2 lžička aroma sladká mandle
2-5 x namočené ruce
Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr

Toto je recept osvědčený a dobrý ÁnoTorta

dělám ten samý,ale nedávám bílek.

Já dělám 500g cukru, 250g sušeného mléka, 2 lžíce kukuřičného sirupu /zdravá výživa/, lžíce mandlového aroma a 6lžíc horké vody. Je opravdu nej ze všech a hlavně super chutná. Balit do sáčku ne igelitu. Tak ať se daří Úsmev

Já dělám 50 ml vlažné vody, mandlové aroma, 4 lžíce medu, 4 lžíce oleje, 200 g moučk. cukru, 200 g sušené mléko polotučné.

Děkuji všem za rady,určitě vyzkouším. Bozkávam

Back to Top