Téma diskuse

marcipánové ozdůbky-květiny

Ahojky všem,děvčata prosím vás,nejsem cukrářka,tak nevím přesně,potřebuji dělat dort k výročí,představu mám,i hmotu už mám připravenou,zkusila jsem recept na "odpalovaný"marcipán od Nataly z Livingu,je skvělý(clap) ,už jsem ho obarvila,mám potažený dort,myslela jsem nějaké jiné květinky než růže,ale váhám-potřebuji poradit Slnko u těch květů,kde je víc vrstev,potíráte štětečkem-bílkem pokaždé další plátek na kvítku,nebo by šlo namočit celý hotový květ do bílku a zaschnout?Porad´te prosím,jo a minule se mi stalo,že marcipán.hmota na povrchu dortu,jakoby mokvala,docela mě to pak mrzelo,chutově výborný,a povrch malinko působil"oslizle",jak to?Tolik jsem si dala záležet!!:-( Plačem Děkuju předem za odpovědi.Butalka.

Butalko, s tím bílkem opatrně...jenom lehce potřít štětečkem v místě přilepení každý lístek zvlášť...a je dobré dělat postupně, tzn. nechat zaschnout a pak lepit další.
To mokvání marcipánu se Ti stalo v lednici? Bylo tam nejspíš příliš vlhko...dorty v lednici potřebují co nejmíň stupňů - lednice na vysoký výkon.

Milu,díky,:-),před chvilinkou jsem vložila snímeček svého "výtvoru" ,víš,chtěla jsem aby se jim líbil,dala jsem si záležet,pekla jsem vlastně dvakrát,ten první mi mokval,bylo to asi tou lednicí,nejspíš,.Na podruhé jsem nově udělaný dort dala do staré lednice,(která už už měla být na sběrném dvoře.)a bylo vše OK.(clap) Jo,a jako začátečník jsem se pekně vytrestala,ale dobře mi tak:-P ,chtěla jsem něco jiného než růžičky,tak jsem se vrhla na výrobu lilií,jenže máš opět pravdu Milu,asi jsem to s bílkem drobet přehnala(giggle) ,výsledek byl ten,že okraje lilií byly příliš tenké asi,lámaly se,a uvnitř se mi bílek pěkně oblemcal,no prostě lilie!";-( nevykvetly"(blush) ;-(Ach jo,tak jsem udělala další dávku marcipánu a vyráběla znova,výsledek vidno na dortu,snad se povedl a chutnal prý náramně.(y) Tlieskam Tak si myslím,žádný učený z nebe nespadl(giggle) Veľký úsmev (rofl)Jo a Milu,prosímtě,z čeho vyráběli na klipu na youtubku ti cukráři ty lilie?To mě zajímá,stříkali to cukrářským pytlíkem,do takového kornoutu(asi z alobalu-folie?).Moc Ti dík za dobrou radu beru si je k SrdceSlnko .Čauky Butalka.(hug)

Butalko, to byla nejspíš bílková poleva...si to budu muset najít a znovu se podívat...taky jsem si teprve teď uvědomila, že jsi ty květy dělala z varny...z ní se to dělá dost špatně...já s ní ráda potahuju, ale květy dělám raději z MMF....varna nejde tak dotenka vyválet a dlouho schne...já jsem z ní růže dělala jen jednou a nic moc

AHOJKY,ŠIKULKY,;-) Objímam MILU,TATMONI,JARU.....,VŠECHNY VÁS NEZNÁM,ABYCH NA NĚKOHO NEZAPOMĚLA A DOTYČNOU NEURAZILA(giggle) ,PROSIM VÁS,O RADU CHTELA BYCH ZKUSIT MODELOVAT Z NĚČEHO JINÉHO,ZATÍM JSEM DĚLALA AKORÁT VARNU,NEMÁTE NĚKDO PŘESNÝ RECEPT NA MLÉČNÝ MARCIPÁN?:-O ,POTÍRÁTE BÍLKEM,NEBO OLEJEM?TAK KRÁSNĚ SE VÁM TY KYTKY LESKNOU,JAK ŽIVÉ(y) Áno .JO A JEŠTĚ SE CHCI POPTAT,DĚLÁTE NĚKDO MARCIPÁN,V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ,JAK TO JDE A HLAVNĚ JAKÉ JSOU VÝSLEDKY?NA PODOBNÉM VEBU,JAKO JE TEN VÁŠ,TO TAMNÍ CUKRÁŘKY DĚSNĚ CHVÁLILY,NEVÍM,NEUMÍM SI TO PŘEDSTAVIT,PROTO SE PTÁM.A JEŠTĚ MI DOVOLTE POSLEDNÍ DOTAZ ZÁVĚREM(giggle) Veľký úsmev ,TO MMF NĚKDE-KDE SE KOUPÍ?(sun) sLUNÍČKA ,DĚKUJU SRDEČNĚ VŠEM,ZA ODPOVĚDI,JIŽ BRZY MI DORUČÍ NĚJAKÉ TA CUKRÁŘSKÁ U DĚLÁTKA A KOSTICE,OBJEDNALA JSEM U "VÍTKA"TAK SE TĚŠÍM,CO VYZKOUŠÍM,TO ZAS BUDE ADRENALIN.!(giggle) Chichocem saVáľam sa od smiechu po podlahe

Butalko, vezmu to postupně:
1.
recept na mléčnou hmotu si najdi tady
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=59&start=0
2.
mléčný marc. se leskne dost, není potřeba potírat...a když tak, tak olejem...já nemám lesknoucí se dorty ráda, připadají mi jako když se roztékají
3.
v pekárně jde potahovka dělat naprosto suprově!!!
4.
MMF se dělá z marshmallow bonbónů
najdeš taky ve výše uvedeném odkazu

Milu DÍKY,DÍKY,DÍKY,:-) Bozkávam ,JSI OHROMNÁ,VLASTNĚ VY VŠECHNY,JE SUPER,ŽE SE PODĚLÍTE O RADY A PRAXÍ ZÍSKANÉ ZKUŠENOSTI.JEŠTĚ JEDNOU MOC DÍK(flower) Objímam .BUTALKA.

Back to Top