Téma diskuse

marcipán ze suš.mléka

Prosím o radu,kde jsem udělala chybu.Dělám marcipán na růže a vůbec se mi to nepojí,je to suché,mám recept tady ze stránek.Nevím co s tím možná mám špatně opsané suroviny.Dělám to..25dkg suš.mléka,50dkg cukr moučka,2kl medu,2kl vody a 1kl aroma.Možná mi tam chybí nějaký tuk,nevím co s tím.Děkuji!

Pokud se ti nepojí tak tam po troškách přidávej vodu,ale jen po troškách ať němáš hmotu moc řídkou.Přeji hodně štěstí:-)

Anna Kosmatova DĚKUJI!(heart)

Ahoj ..nevím jestli ti poradím tenhle recept neznám ,ale myslím si jestli tam nemáš moc cukru když se ti to drolí Slnko

Anna Kosmatova DÍK

Anna Kosmatova SlnkoSlnkoSlnko

Souhlasím s "mackekcz"...neznám tuto hmotu osobně, ale obecně co vím, tak pokud se hmota drobí, je v ní málo vody...přidávej po troškách, pokud se přelije, pak se to dává těžce dohromady...Držím palce, ať to nakonec dobře dopadne,pa.;-) Kvietok

Moc všem děkuji,!(flower) SrdceKvietok

Anna Kosmatova PŘIDALA JSEM VODU A JE TO LEPŠÍ,UŽ SE SNAD Z TOHO NĚCO VYTVOŘÍ ,DÍK!(sun) SlnkoSlnko

já bych řekla, že toho cukru je moc...s mlékem by to mělo být tak 1:1

Milu, já znám i recepty s tímto složením...nejlépe by poradila p. Zdenička R. - ta má myslím také poměr 1:2 u svého falešného marcipánu;-) Zdravím.(flower) Slnko

Anna Kosmatova(flower) Srdce

Anna Kosmatova SrdceSrdceSrdce

Souhlasím s Milu taky si myslím že toho cukru je moc, já jsem dělávala taky 1:1 a bylo to v pohodě:-) .

Anna Kosmatova(heart) Kvietok

Anna Kosmatova(heart) SlnkoSrdce

Tady je ten falešný marcipán od p. Zdeničky R. věděla jsem, že ta má poměr 1:2 jak jsem psala, mrkněte, ať víte, že to jde také... http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipan-bez-driny

to je ale úplně jiný recept...je tam fondan a glukóza...musíš se držet uvedného složení...na 2 lžičky medu a 2 lžičky vody je toho sypkého moc

Anna Kosmatova KvietokKvietokKvietok

Milu, já ale nemyslela ten fondan, ale ten recept o kousek níž...marcipán bez dřiny hotový za 10 min., omlouvám se, že jsem nebyla přesná...ale hlavní je, že si Anička na to už přišla sama, kam se chybička vloudila a ty se už nezlob...;-) pa.

To je ten recept,ale já jsem dala místo pol.lžic jenom kl.To bude asi ta chyba.Dík!(sun) SlnkoSlnko

Tak to je super, žes na to přišla, kde se stala chyba, to se stává. Chybama se člověk učí.;-) Kvietok

Ahoj tak jsem se koukla na svůj recept,který jsem podědila po mamině a je to takto
10 dkg sušeného mléka
10 dkg mouč.cukru
10 dkg medu
1,5 dkg 100 pr.tuku změklého
1 dkg van.cukru
voda dle potřeby ..postupně přidávat po troškách
aroma lžíce

je to tak jak píší holky 1:1 KvietokKvietokSlnkoSlnko

ahoj. dělám taky tak, ale toho medu dávám rozhodně míň, většinou 1 pol. lžíci. Med nemusím(blush) . A jěště nedávám vanilkový cukr. A jsem s ním spokojená:-)

Dík(flower) KvietokKvietok

Já dělám falešnou marcipánku mléko a cukr 1:1 a dávám trochu 100% tuku a ještě med, ale znám i tohle provedení. A když se drobí a nechce držet pohromadě je málo vody. Takže přidat postupně trošku vody, ale opatrně:-)

Anna Kosmatova DÍK(sun) SlnkoSlnko

Aničko, přidej ještě 250 g mléka a med a vodu(opatrně) a znovu pořádně propracuj...budeš mít hmoty víc než jsi zamýšlela, ale zabalená a v chladu vydrží;-)

dobrá rada Milu..já bych ještě přidala ten tuk,koukám že ho tam v popisu opravdu nemá a to bude asi ta hlavní zrada(flower) Slnko

to už bude zase jiný recept, ale zkusit jistě může třeba i olej

největší zrada je voda a suchost surovin:-| , s mlékem a cukrem je to jaks moukou, někdy pojme míň a jindy víc. Pohoda

Anna Kosmatova DĚKUJI(flower) KvietokKvietok

mimochodem z toho polevového fondánu je marcipán opravdu ještě lepší,taky jsem ho už zkoušela...lépe se mi s ním pracovalo,tak jak popisuje Zdenka R. na svých stránkách(flower) Slnko

Anna Kosmatova SrdceKvietokSrdce

holky, já se vždy nestačím divit jak se od původního dotazu dostane problém úplně někam jinam...Anička uvedla konkrétní recept, tak by měla dostat rady k tomu receptu...zkušené se v tom tady zorientují, ale nezkušená cukrářka musí mít v hlavě pěkný zmatek

Anna Kosmatova Chichocem saVeľký úsmevBozkávamSrdce

já dělám tento(flower)
27 dkg cukr moučka
15 dkg suš. mléka pol.
5 dkg medu
3 dkg ztuženého tuku (rozpuštěný)
trošku aroma
a vodu dle potřeby

Anna Kosmatova SrdceSlnkoSrdce

a co takhle dát všechny ty recepty sem
http://dorty.artmama.cz/recipe/marcip%25C3%25A1n

Děvčata,já Vám všem moc děkuji,nevěděla jsem,že tolik dobrých lidí se mi bude snažit pomoci.OPRAVDU VŠEM VELKÝ DÍK!!!!!!!!!(heart) SrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdce

Aničko, tak ať se zadaří!!!

Anna Kosmatova DĚKUJI(heart) SlnkoKvietok

Back to Top