Téma diskuse

marcipán ze salka,prosím o radu

Ahoj šikulky
dnes jsem si podle návodu tady z internetu chtěla udělat mléčný marcipán ze salka-suroviny:krabice sušeného mléka(dala jsem polotučné),jedno salko,aroma+lžička oleje
Asi hodinu zpracovávám hmotu,přidala jsem nejméně 1/4 l vody a potahovka ne a ne se spojit.Kde myslíte,že jsem udělala chybu,jak hmotu napravit?Svaly už mám jak boxer a ta potvora si nedá za žádnou cenu říct,zřejmně skončí v koši Smútok

Tájo, omlouvám se nenápomocný komentář, neporadím, páč jsem neměla nikdy odvahu tento recept zkusit Mlčím Ale nedá mi to nenapsat, jak jsi mě OPĚT pobavila - těmi svaly jako boxer Veľký úsmev
Jiné šikulky ti určitě poradí Mrkám

A cukr už tam nemá být žádný?

v receptu nepíší nic o cukru,no ale ještě pro jistotu se jdu kouknout

http://dorty.artmama.cz/marcipan-ze-salka
Není tam, už jsem koukala a vy koukněte sem do bývalé diskuse Áno

Marcipán II - se Salkem
1 krabice suš. mléka ( plnotučné nebo polotučné - nepoužívat odtučněné nebo sójové!) - 400g , 1 plechovka hustého sladkého Salka - nezaměnit s řídkou Tatrou ( také 400g), 1 lžička oleje, pár kapek tresti a voda. Pr. cukr na event. zahuštění.

já dělávám salkový jiný - tedy ted jsem ho tak půl roku nedělala - je podle Ariell a je tam místo tuku pšeničný sirup. Já měla tento marcipán pokaždé tak řídký, že jsem do něj musela dát ještě cukr a přitom holky píší, že ho měly také hodně hustý. já bych do něj přihodila ten sirup - 3 lžíce, podle potřeby ještě prohňácala rukama namočenýma ve vodě a viděla bych, co to udělá. Stímhle marcipánem jsem dělala tak minimálně 5 dortů - nedělám ho ted moc, protože mi příjde jako jeden z nejdražších domácích marcipánů a zároveň je barevně nejtmavší (salko i sušené mléko mají zabarvení a cukru je v něm málo, aby se to dorovnalo) Kvietok

podle tohoto receptu jsem dělala Chichocem sa ,ale hned jsem našla od vás také jednu radu,prý nastrouhat,dát do mikrovlnky,takže zkusím ještě to a pak už to bude jistit koš-A Leničko,to byl tělocvik ti povím,ještě teď ruce necítím i se mi špatně píše Chichocem sa

jo jo Bubu,už jsem radičky objevila,tak jdu číst.... Srdce

Salkovým marcipánem potahuji všechny dorty.Podle mě tam bylo moc sušeného mléka, na jedno Salko dávám jen větší polovinu krabice a hrst cukru ,pak podle potřeby se může přidávat suš. mléko.Je úplně jedno jestli je odtučněné nebo polotučné, mám to několikrát vyzkoušeno. Podrobnější postup mám tady : http://celkav.rajce.idnes.cz/Dorty_-_postupy/
Je hotový za deset minut a pak to chce hned potahovat, jinak za chvíli ztuhne. Pak ho stačí nakrájet a na chvilku nahřát v mikrovlnce.
Zkus do nespojené hmoty přidat trochu Salka, ale jen po lžičkách, nahřívat a propracovávat.Mám za sebou už dost dortů a můžu říct, že dávat celou krabici sušeného mléka na jedno Salko je moc, cukr se dává podle chuti, pro děti dělám sladší, pro dospělé méně.(flower)

používám jenom tento recept co jsi napsala v úvodu, akorát nedávám olej a zadělávám v domácí pekárně nebo v robotu a nikdy se mi toto nestalo...
Pokud ztvrdne, dej do igelitového pytlíku, zakápni vodou a dej na chvíli do mikrovlnky, ale fakt chvilinku 20 vteřin a propracuj s mokrýma rukama

Tájo já dělám salkovku často,přesně podle toho receptu a vždy se mi krásně spojila,ale teda vůbec mě nenapadá kde bude chyba.Neodešla jsi třeba od toho rozpracovanýho?Jinak já vodu nepřidávám,já si namáčím ruce.Dělám ho takto:nasypu celou krabici suš.mlíka na podložku,udělám důlek a naliju celý salko,dám aroma ,olej a namočenýma rukama hnětu.Občas teda zapomenu na ten olej,jde to i bez něj,dokonce se mi zdá,že to je i lepší,v průběhu namáčím ruce a hnětu do spojení.Podsypávám moučkovým cukrem,jinak cukr vůbec nedávám.

Holky vy jste snad všechny ze zlata jak se snažíte pomoct,moc si vás vážím Slnko a děkuji.Dala jsem hmotu do mikrovlnky na chvilečku,protože nemám kukuřičný sirup přidaladala jsem glukozu,trošku se hmota zlepšila,tak jen tak jsem kousek zkusila rozválet a je to samá dírka-tak nevím.Neodešla jsem ani na chvilečku a střídali jsme se s manželem Chichocem sa .No nic uvidíme co s tím dál bude,myslím,že pokud nejde o život tak se zase tak moc nic neděje Úsmev i když hmota je velice chutná a suroviny-však víte

tak to fakt nevím...jak to nakonec dopadlo?

TÁJO já bych ti ráda poradila ale já potahovku ze salka ještě nikdy nedělela
tak ti nebudu nic platná Plačem ale věřím že ti to dobře dopadne s těmi radami od děvčat Úsmev

Holky,pěkně si hoví v popelnici,ale nenechám se odradit a zkusím znovu.Mě už i napadlo-však víte jak je to se surovinami-někdy se něco koupí v domnění,že je to jak být má a není.Až ještě někdy vyzkouším dám vědět.Nic jiného mě nenapadá,leda že bych byla úplný kopyto-taky může být Chichocem sa

To jsi neměla vyhazovat, třeba by se to uleželo a bylo ok Mrkám A když ne, tak jste mohli s manželem po tom svalovém tréninku dobíjet energii ve sladké formě a uždibovat u tv Úsmev Nu co už? Aspoň máte s manželem vytrénované svaly Chichocem sa A já držím palce, ať se příště hmota vydaří tak, jak má a bez velké námahy MrkámÁnoBozkávam

Děkuji Leničko,uždibovat,jo?Ani podívat jsem se na to nemohla,natož si to donést ještě k TV.Počkej příště to bude jak má být,nevzdám se,ale mrcha mi dala teda zabrat.Jo jo svaly jsme pěkně procvičili,myslím já i obličejové,chápeš co chci říct Váľam sa od smiechu po podlahe

Back to Top