Téma diskuse

Marcipán, prosím poraďte

Dobrý den,dnes jsem se přihlásila.Velice mě zaujaly Vaše překrásné dorty.Jsou vážně úžasné.Chtěla jsem se zeptat,jak to děláte,že máte ten marcipán tak nádherný.(sun) Já,když ho dělám,tak je s hrudkami:-O a moc se s ním nedá pracovat-láme se mi a nevypadá tak hladce.Mnohokrát děkuji(y)

Ahoj Andy, možná, že neprosíváš cukr a sušené mléko. Nebo ho krátce zpracováváš. Já přidávám kromě suš. mléka, moučkového cukru, vody,příchutě taky trošku oleje. Chce to fakt dobře propracovat,ať je jako plastelína.Asi rok zadělávám marcipán na radu děvčat v domácí pekárně a jde to skvěle. Od té doby už ani neprosívám, hrudky zatím nikdy nebyly.;-)

Ahoj Gorolko,mnohokrát děkuji za radu(y) Tlieskam .Hned,jakmile to bude možné-vyzkouším(sun)

ahoj Gorolka, chcela by som ta poprosiť, aky maš recept na marcipan do tej pekarne na chlieb?? manžel mi ju na to kupil, len som ju ešte neskušala, neviem, koľko surovin tam môžem dať!! poradiš mi prosim ta?? bola by som ti veľmi vdačna!!!(heart) BozkávamKvietokKvietok

Já navíc přidávám buď med, pšeničný nebo kukuřičný sirup. Myslím, že nejdůležitější je důkladné propracování. Třeba i 20 minut hnětu a pak hmotu rozvaluji do tenka válečkem, pak jí sbalím a zapracuji rukama. Toto několikrát opakuji.

Chichocem sa

Ahojte, takže ja mám podobný recept, podľa mňa je skvelý: 150 g sušeného polotučného mlieka, 150 g práškového cukru, 1 lyžica medu, 1 lyžica oleja, pár kvapiek madľovej arómy a potom si to pri spracovávaní jemne podlievaj vodou...ale len po troške... Ja som s týmto receptom veľmi spokojná, skúšala som totiž "zaručené" recepty z internetu na marcipán aj s cerou, to bola hrôza a ešte aj s bielkom, tiež nič moc...

Mám vlastní recept, na který jsem přišla náhodou, když jsem neměla doma dostatek práškového cukru a potřebovala jsem udělat marcipán hodně vláčný, takže jsem smíchala 1 krabici polotuč. mléka, 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka Salko / oboje po cca 400g), pár kapek mandlové tresti a lžičku oleje. Podle potřeby vodu. Na podsypání a případné zahuštění práškový cukr. Marcipán se tak dá docílit minimálně sladký a krásně vláčný. Potahuji s ním a vyrábím z něho květiny s téměř průsvitnými lístky.

Musím potvrdit to co píše Benja1. Je naprosto skvělý. Květiny nedělám z ničeho jiného. Jenom nedávám ani olej ani vodu, ale pšeničný sirup.

Ahoj, máme stejný recept, ale mám trochu problém s tím potahovat. U malého kulatého dortu a u 3D dortů mi nejde hezky potáhnout aníž by se to někde zvlnilo a neudělalo jizvu. Nemáte nějakou radu. Dělá se vám to taky? nebo mám dělat silnější? potahuju tak 3mm. Předem děkuji

Poradte mi kde sa dá kúpit pšeničný sirup alebo kukuričný sirup čo ste spomínali?Dakujem

Pšeničný sirup, kukuřičný sirup nebo slad, rýžový sirup a pod... kupuji v místní prodejně se zdravou výživou.

chtela sem se zeptat na recept na dorty??napisete mi podtum a co budu porebovat??moc dekuju za odpoved

Koukněte na mé stránky najdete i recepty na dortíky, tady na té stránce a musíte jet dolů.
http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-marcipanem

Tlieskam

Ahojky, mám svoje dortíky na http://jianna.rajce.idnes.cz/, tak kdyby jste chtěly tak koukněte.(sun) Vyplazený jazyk

Jéé, to je receptů, tak taky přidám dva - salkový dělám na figurky a květiny, případně na potažení - jedno salko, jedna krabice polotučného suš.mléka, lžička oleje, troška vody a mandlová tresť půl na půl hořká a sladká.( místo oleje přidám někdy lžíci nebo dvě sirupu, hmota je pružnější)
Sirupový - 6 vrchovatých lžic suš.polot. nebo plnot.mléka, 12 vrch.lžic mouč.prosátého cukru, 3 rovné lžíce sirupu pšeničného nebo kukuřičného (ve zdravé výživě), mandlová tresť a asi deci vody, tu přidávat postupně. Sirup můžete nahradit medem.

koukni se tady je tam recept na marcipán.A druhý odkaz je na dorty.. všechny jsou s ním potažené.Dělám z něj i figurky.
http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/recept-na-marcipan-a-jak-polozit

http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-marcipanem
pokud budeš mit nějaký problém písni mi na mail.Zdenka(flower)

Back to Top