Téma diskuse

Marcipán

Ahoj šikulky, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Dnes mám dělat tu knihu a vůbec nevím jakou potahovačku použít..na internetu je spousty receptů na marcipán,ale jak čtu v diskuzích někomu vyhovuje a někomu ne..tak se chci zeptat jakou potahovačku používáte Vy. Děkuji Úsmev

Verunko, já vyzkoušela hromadu potahovek, nakonec z domácích hmot preferuju na potah marcipán podle p. Pelikána - mám ho na stránkách - je to hmota s fondánem. Nicméně, protože mě už od hňácání marcošu docela bolí ruce, přešla jsme na kupvané a to pravý marcipán, který kombinuju se Smartflexem - aby lépe pružil a nebo směs Montanu KvietokKvietok a samozřejmě Smartflex - ale ten je přeci jen jiný než domácí hmota či marcipán

Veruno todle si musíš odzkoušet a vychytat sama.Jak píšeš každému sedne něco jiného.
A na knihu pokud začínáš, sis měla objednat potahovku hotovou.Já používám Smartflex Velvet na svatební,jinak potahuju pravým mandlovým marcipánem. BozkávamKvietokKvietokKvietok

Zdeni, kuk, na dámu jsem nedorazil, ale hodím oko KvietokSrdce

Ano, kdyby záleželo na mě tak si potahovku koupím,ale bohužel přání bylo jasné..proto jsem se ptala jinak bych Vás nezatěžovala Chichocem sa

Děkuji hned na to mrknu, ráda bych vyzkoušela kupované hmoty,ale bohužel na to nemám čas je objednat a přání bylo potáhnout domácí potahovačkou..tak přemýšlím jestli zvolit marcipán z mandliček a nebo se opět obrátit na čokoládu Úsmev

Používám Montanu směs (marcipán) a nebo Smartflex, ten je nejlepší ÁnoKvietok

A ještě jsem zapomněla dodat,že hmotu mám obarvit na barvu kapučína tak mě napadlo rozmíchat rozpustnou kávu v trošičce vody na kašičku a přidat do hmoty.. Úsmev

Ahoj nevím jestli už není pozdě, ale já dělávám potahovku uplně domací a pracuje se s ní dobře (akorát je dost sladká, ale na tom dortu se to ztratí a zatím si ji všichni chválí.
Recept: do 60ml vody dáš 1 vrchovatější lžíci želatiny (jak je třeba na vaječnou roládu) necháš nabobtnat potom přidáš 100g medu, necháš nad ohněm rozpustit. Potom si připravíš 700g cukru (do něj dej trošku kakaa na tu kapučínkovou barvu, pokud máš kvalitní kakao stačí 1 lžička). Do cukru vlej směs a hňácej dokud se hmota nebude moc lepit a bude držet tvar. Můeš přisypat cukr, ale nejvíce už jen 300g (aby na celkovou hmotu bylo použito 1kg cukru). Co je hlavní nepodsypávej solamylem hmota dělá neplechu použij na podsypání cukt. Pokud budeš chtít hmotu lesklou tak celý dort před zdobením potři vodkou nebo slivovicí a nech trošku oschnout.
Jinak přeju ať se daří Úsmev

Chystám se tedy dělat tuto hmotu a chci se tě zeptat sehnala jsem pouze klasické dortové želé..myslíš že to bude stačit nebo mám pro jistotu dát více? Úsmev

Co mám prosím dělat? je to hrozně řídké..dala jsem to do ledničky tak čekám co to udělá..udělala jsem vše podle návodu,ale už tam mám celé kilo cukru Smútok

Já dělám tuto:
100 g sušeného plnotučného mléka
100 g cukru
1 bílek
1 lžíce oleje
1 lžíce tekutého studeného medu

Dá se celkem dlouho uchovat v lednici zabalená do potravinové folie. Obarvená víc lepí. Pokud lepí i neobarvená, tak přidávám na střídačku cukr a sušené mléko. Není čistě bílá. Mám z ní v galerii růže a ozdoby na dort pařez, tak koukni. Dá se vyválet i hodně do tenka. Chuťově je moc dobrá, přítel říká skoro jako bílá čokoláda Úsmev

Holky moc děkuji, určitě vyzkouším oboje, jednu na potažení a druhou na zdobení a pak Vám stopro napíšu jakou jsem na co použila..ještě jednou děkuji jste zlaté TlieskamSlnkoSlnkoÚsmev

Já bych použila mléčný marcipán, takže žádné mandličky Úsmev a obarvila kakaem.

A máš prosím nějaký osvědčený recept na mléčný marcipán? Úsmev

Mléčným jsem zkoušela potahovat, ale v horku se mi začal na dortíku roztékat, takže používám tu co jsem psala. Ale to je jen má zkušenost, měla jsem jinší recept na mléčný marcipán

Potahuju smartflexem velvet třešňovým a nebo holandským marcipánem http://www.svetcukraru.cz/svetcukraru/eshop/0/3/5/2533848-Pravy-holandsk.... Oboje jsou chuťově výborný.

Ahojky, jsem teprve začátečnice, ale potahuju také tou co píše Lucinka a je výborná. Neteče, netrhá se, je pružná, krásně bílá, a když chci barevný přidávám pouze barvičky, protože bílý základ mám vždy BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

ahoj Verčo,já dělám tento
10 dkg sušeného mléka Laktino
10 dkg cukr mletý ,přes sítko
1 a půl dkg 100 % tuk omega
1 lžička medu med a omega v tekutém stavu
pár kapek aroma
voda dle potřeby
já do této dávky dám asi3 lžíce a potom opatrně po kapkách
je li to moc řídké tak cukr
at se daří ÁnoÁnoÁno

Back to Top