Téma diskuse

Marcipán

cukrářky,chtěla bych se zeptat,jestli existuje nějaký recept na domácí marcipán,aby byl bílý?Mám ho vždycky do žluta.Určitě je to tím sušeným mlékem...Bílý marcipán je asi pravý kupovaný,že?

kdepak, pravý marcipán je takový smetanový...tady se koukni http://dorty.artmama.cz/user/304/images ...pod tou pilou

...doma uděláš čistě bílou hmotu jen z bílých marschmelow bonbónů

pravý marcipán je z mandlí, proto i jeho barva je taková nažloutlá jako mandle, já používám na bílou jedině Smartflex, ale každý je zvyklý na něco jiného. Úsmev

dotaz byl na DOMA VYROBENOU bílou potahovku

jo jo,byl...tak ted nevím... Prekvapenie

co nevíš?? Úsmev ...zkrátka a jednoduše - pravý marcipán není bílý a doma vyrobíš čistě bílou potahovku jen z marschmelow bonbónů
...jinak je na trhu několik bílých potahovek, stačí si vybrat, záleží jen na tom na co to potřebuješ - potahování, modelování, kytky...atd

No já jsem si už 2X dědala doma falešný marcipán ze sušeného mléka a moučkového cukru a pokaždý má barvu trochu do žluta.Můžeš mi tedy napsat recept na ten s marschmelow?Kupovat to nechci a ani to u nás neseženu.Mají v tu v Penny balíček marcipánu,ale je drahý,no hrůza a ani dort bych s tím celý nepotáhla. Chichocem sa

alebo aj želatínová poťahovka je biela a dá sa doma vyrobiť. Tu je recept(ale variácií je milión Mrkám
Do sklennej misky dať 60 ml vody, do toho nasypať 15 g želatíny v prášku. Keď želatína napučí, dať zohriať, aby sa to roztopilo a také teplé dať do rozohriateho medu - 3 polievkové lyžice, potom pridať 500 g práškového cukru a vymiesiť. Potom pridať ešte 300-400 g cukru podľa potreby a vymiesiť. Ruky vymazať cerou, vybrať z misy, dať do sáčku a nechať postáť aspom 2 hodiny. Keď sa s hmotou pracuje, podsypávať prášk.cukrom. Do hmoty sa môže pridať i akákoľvek aróma podľa chuti.

A tu je recept na MMF(marschmaloow fondandt) http://www.tortyodmamy.sk/content/marschmellows-fondant

Moooc děkuju,určitě zlusím a ještě malý dotaz,ruce namazat čím?Se slovenštinou mám menší problémy Hambím saKvietokKvietokKvietok

stoprocentní tuk u nás třeba omega

vyskúšaj ak chceš. úplne snehobiela. http://www.tortyodmamy.sk/zelatinova-potahovka-2

Back to Top