Téma diskuse

marcipán

ahoj devcata,,jdu si pro radu.....poprve jsem potahovala marcipaten jinak potahuju icingem...u toho marcipanu se mi stalo že mi na korpusu popraskal,jak kdyby byl ten marcipan vysušenej či co?udělala jsem neco špatně?děkuji za jakoukoliv radu

Myslíš marcipán domácí nebo pravý? Já potahuji oběma, hlavně pravým a je potřeba ho před rozválením dobře propracovat. Je sušší a po potažení má sklon na ohybech dortu tvořit prasklinky. Když už se to stane, jednoduše je zahladím navlhčenou kosticí, jde to dobře. Síla rozválené hmoty musí být tak půl centimetru.

AHOJ HOLKY, MŮŽETE MI NĚKDO NAPSAT, JAK SE DĚLÁ TEN MLÉČNÝ MARCIPÁN? DĚKUJI Slnko

Nahoře v hnědé liště klikneš na recepty, vybereš marcipán a je tam toho hromada.
Je to tady.
http://dorty.artmama.cz/recepty/marcipan

ja dělám z 20dk mouč.cukru 10dk suš.mléka prosít,lžíce kukuřičného sirupu,lžíce oleje,mandl.trest a voda na vypracování,tak 3lžíce a vypracovat jako plastelínu.Když je tužší a sype se,přidám vodu,opatrně po kapkách,když je už moc mazlavý,tak cukr,mléko.Dá se to vychytat Hambím saHambím saHambím saÚsmevÚsmev

tak to byla asi ta chyba malo propracovaný a natenko rozvalény....delala jsem s kupovanym ten 1:3

S ním potahuji taky, je super, jen ho vyzkoušet a přijít na fígle.

DĚKUJI MOC ZA RADU A RECEPTY Áno

Back to Top