Téma diskuse

Kupovaná potahovka s chutí Montany

Ahoj holky,
už tady sedím 2 hodiny (a tuším, že za chvilinku bude vstávat náš nejmenší, tím pádem už toho moc nenastuduju) a poctivě čtu staré příspěvky o různých potahovacích hmotách. Přesto bych potřebovala poradit. Pracuju s Montanou, moc nám vyhovuje její chuť a i na práci je celkem dobrá, ale teď potřebuju sněhově bílou hmotu na svatební dort. Jakou si mám objednat, aby byla chuťově podobná té Montaně? Případně, dala by se Montana přimíchat k SV (asi mandle) nebo WI? A v jakém poměru, aby to zůstalo bílé. Chtěla bych totiž nejen hezký dort, ale i dobrý. Moc Vám všem děkuju za odpovědi. Stáňa

Tahle odpově´d mě taky zajímá. protože mě čekají svatební dorty. Smartflex mi příjde málo "svatební"

Já dělám ze Smartflexu všechny svatební dorty, ale Montaně se chuťově nepodobá. Myslím, že žádná bílá potahová hmota nemůže mít příchuť Montany, protože tam tu chuť dělá sušené mléko a to dělá hmotu nažloutlou. Zkoušela jsem Montanu i vybělit, ale takové bílé se docílit nedá.

Áno

Přesně tak, bílá potahovka s chutí mléčného marcipánu nebo Montany není, tu hutnost a plnost chuti dělá sušené mléko a jeho chuť se nedá ničím nahradit. Bělení tady nepomůže, pachuť bělicí pasty nebo běloby to dost pokazí a výsledek stejně nebude čistě bílý, jen si tam dodáte zbytečně pořádnou dávku chemie. Já to řeším dvojpotahem, dospod marcipán a nahoru tenkou slupku Velvetu. Chutná to marcipánově a je to bílé, jen o něco pracnější, ale krásně hladké.

Je to přesně, jak píše Olga - pokud chceš bílý dort s chutí Montany, tak jedinou cestou je dvakrát potáhnout - první potah silnější z Montany a druhý tenký z nějaké bílé hmoty jen kvůli barvě. Toto nám říkali i na semináři o svatebních dortech u Fialy.

taky to potahuji dvakrát,jak píšou děvčata,
ale nešlo by montanu nastříkat bílou barvou,Airbrush?

Asi nešlo, zkoušela jsem nastříkat nebarvený pravý marcipán na dortu a žádný výsledek. Klasická bílá barva do Airbrushe není krycí jako třeba běloba a zatím jsem o bělobě do pistolky neslyšela.

Děvčata na Slovensku zeelandie představila běkený marcipán.Paní co s ním pracovala ho chutnala a chutově není špatný prý.Jen mírně potlačený.Na Slovensku má být k dostání v pol.června.Volala jsem do zeelandie(bylo nás už víc)a tady zatím nic nevědí:-( Mě by se hodil taky Mrkám Ke konci měsíce budu volat znovu;-)

Míchala jsem Montanu se Smart.na srdce k PSP 1:2.Chuť byla víc po Montaně a i barva byla dost světlá.Nakonec jsem to šplíchla perleť.sprejem a pokud bych tam nedala doplňky z čistého Smart.,tak by to ani nebylo poznat,že to není čistě bílé.Mám ho v obrázcích,posuď sama.

Barevně to vypadá super a dort samotný je nádherný. Díky moc za pomoc. Stáňa

Já jsem dělala už dva svatebáky z Montany a postříkala bílou perletí a řekla bych, že to je taky dobré řešení.

A to jsou ten dvoupatrový a třípatrový ve Vašem albu? Pokud ano, tak to vypadá dobře. A moc děkuji za odpověď. Stáňa

Ahoj holky, tak musím říct, že jsem opravdu nadšená Vaší snahou pomoct. Možností mám, díky Vám, několik, takže to prokonzultuju s nevěstou a uvidím. Taky je ještě možný, že až jí řeknu cenu, tak se jí protočí panenky a bude po srandě. Vůbec nevím, kolik se v naší oblasti počítá za svatební dort. Ale snad to projde, chtějí svatbu pro 90 lidí, tak asi tuší, že to nic levného nebude. Takže ještě jednou moc díky za pomoc, protože to se jen tak nevidí. Stáňa

Back to Top