Téma diskuse

Krem z rostlinného tuku pod marcipan

Dobrý den,chystám se upéct svůj první potahovany dort.Zatim jsem rozhodnuta potahnout ho marcipanem 1:3.Vsude se docitam,ze pod nej potrebuji maslovy krem.Dcerka je alergik na mléko,takze do dortu delavam krem z alsanu(rostlinný ztuzeny tuk),pudinku (uvareny z mandloveho mleka) a 70%cokolady,zhruba v poměru 250gtuku,0,5l pudinku (delam 2 pudinky na 0,5l mleka) a 100g cokolady.Myslite,ze takový krem bude pod marcipan ok?Nebude se mi marcipan topit nebo trhat?Diky všem za rady.

Fórum: 

Ahoj.Krém pod marcipán nebo pod potah. hmotu, musí obsahovat víc tuku než vody.Alsan ma 80% tuku a to je ok. Já dělám na jedno máslo(82%tuku) , 1x pudink (3 dcl mléka) a cukr moucka. Pokud potahujes svetlým marcipánem, nedávala bych čokoládu,mám zkušenost u potahové hmoty, že to kazí efekt krásně bílého dortu.

Zuzana

Back to Top