Téma diskuse

krém pod marcipán

Dobrý den všem,
jsem víceméně nezkušená cukrářka:-(, mohly byste mi, prosím, poradit, jaký krém mám použít pod marcipán, kterým potáhnu dort? Můj první a zatím poslední pokus skončil rozteklou rozplizlou hmotou, a to jsem večer před tím měla neskutečně dobrý pocit, jak se mi potahovka povedla:-(Moc Vám děkuji za rady...

já používám normální krém - /máslo,puding,cuk,aroma/ nebo /máslo-nuttela/ - hlavně nesmí být silná vrsta krému pod potahovkou , já dort klasicky krémem omažu celý a chvilku nechám a pak to cukrářskou stěrkou stáhnu aby zůstalo jen trošičku krému ,aby byl korpus lepkavý , aby se mi mohla potahovka k čemu přilepit.Pak taky asi záleží na tluštce potahovky, nesmí se ti dostat k potahovce ovoce z dortu, to by pak rozmočilo....Osobně jsem zatím potahovala jen varnou a potahovkou z maršmelou bonbonů , a neměla jsem žádný problém, to je asi co mě napadá, ale jistě ti tady ještě někdo poradí ... ÚsmevÚsmev

Ahojky, já dělám krém nastavovaný kaší. Tj 400 ml mléka, 3,5 lžíce polohrubé mouky 1 vanilkový cukr. To vše svařit do husté kaše a pak nechat vychladnout. Poté si vyšlehám 1 celé máslo se 100 g cukru a pak přidávám po lžících schladlou kaši a pak jen šlehám. Když chci dělat čokoládový krém, tak akorát ještě do té kaše přidám 1,5 tabulky hořké čokolády. Jinak vanilkový verzi pak můžeš dochutit čím tě napadne (rozmixované ovoce, káva, vaječňák). Tímto krémem promazávám dorty a i je obmažu. Obmazávám tak, aby mi nikde neprosvítal korpus a dám chladit alespoň na dvě hodinky (ale i déle - podle času co mám) do lednice, pak potahuju a vše drží tak jak má. Jo a potahuju white icingem.

Ahoj holky:-)
chtěla jsem Vás požádat o radu, budu dělat dosrt a chci ho potáhnout marcipánem ze salka, korpus bude čokoládový piškot a náplň pařížská šlehačka, chytne mi na ni marcipán, když korpus shora v tenké vrstvě potřu? moooooooooooooooooc děkuji za cenné rady:-) ÚsmevÚsmev

Ahojky Abarunko, v žádném případě nepotírej pod salkový parcipán pařížskou šlehačkou. Marcoš by se ti rozpustil. Musíš potřít máslovým krémem, jestli se ti nechce dělat, tak třeba jenom tenkou vrstvou marmelády a nebo máslo smíchané s nutelou ale ne šlehačkou.

Děkuji moc Laduško, už jsem to nastudovala. Myslíš, že můžu vyšlehat máslo s cukrem a kakaem?:-)děkuju moc.(sun)

Asi odepisuji pozdě, ale můžeš Pohoda

Lada www.dortiky.huu.cz

Ahoj holky,budu dělat dort a chtěla bych se zeptat jestli následující krém můžu použít pod marcipán?Krém je:9 žloutků,100g čokolády na vaření,250g práškového cukru,1 balíček vanilkového cukru,250g masla,2 lžíce kakaa-to vše šlehat nad párou dokud nezhoustne.Myslíte,že mi na tom bude držet marcipán?

Back to Top