Téma diskuse

koukam na ty skvosty s cokolady

holky koukam na ty skvosty s cokolady a jsem z toho celkem v pasti ,ornament bych vedela jak udelat ale jak mam udelt cokoruzicky nebo dokonce skladanou masly??klobouk dolu pred temi co to umi.dle meho je to vetsi umeni nez z marcosu.(clap) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Ahoj jestli ti to nejde z domácí čokohmoty,zkus si koupit od výrobce formixu čoko-flex ,je výborný na chuť .Je to už hotová čokohmota,je to novinka. Prodávají ho po dvoukilovém balení,já ho hodně používám na dorty ,místo toho abych barvila hmotu na doplňky a figurky na černo.Růžičky z toho jdou krásně.Potahovala jsem s ním i celý dort
mrkni na
http://www.potahovaci-hmota-formix.eu/chokoflex-cokohmota/

cupinko, koukni se tady jak na čokoládové ozdoby
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=181&start=0

a tady mašle
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=377

Já dělám růžičky, ozdoby i potah z modelovací čokolády - dělá se s ní dobře - skoro stejně jako s marcipánem a příprava je celkem jednoduchá, já jen používám pšeničný sirup místo kukuřičného....recept je zkopírovaný od Arielll

Modelovací čokoláda:
200 gramů čokolády
1/4 hrnku bílého kukuřičného sirupu

Bílá modelovací čokoláda:
200 gramů bílé čokolády
1 a 1/2 - 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu

Rozlámanou čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni, ne nad vroucí, ale horkou vodou. Udělala jsem to tak, že jsem počkala až se voda začne vařit, vypnula jsem sporák a pak tam dala čokoládu a míchala až se rozpustila. Sundala jsem ji z lázně a jestě chviličku míchala, aby malinko zchladla. Přidala jsem sirup a míchala až se všecko krásně spojilo. Čokoláda se krásně začala odlepovat od stěn. Dala jsem ji na potravin. folii a nechala vychladnout, zabalila a dala na 2 hodiny do lednice.
Když se vytáhne z ledničky, tak je tuhá, stačí prohníst po kouskách v ruce a krásně se s ní pracuje.
Dobře zabalená prý vydrží měsíce.
Když ztvrdne moc, má se přihníst trochu kukuřičného sirupu.
Při modelování se teplem z rukou bude rozpouštět, tak ji strčte do ledničky zase trošku ztuhnout.

Recept jsem zkopírovala z Cakes.cz od paní Lidunka25

Já osobně rozpouštím čokoládu v mikrovlnce. 10 sekund na plný výkon, vyndám a zamíchám. A ještě jednou. Pak už čas rozpouštění zkracuji. Když je čokoláda napůl rozpuštěná a hodně teplá, míchám do úplného rozpuštění.
Pokud se vám hmota po přidání sirupu drolí, je třeba přidat ještě trochu sirupu.

len ta biela je stale mekka..preco?,,ona je ako plastelina ale mekka .s tmavou sa mi robi super ..ale s bielou nie az tak..neviem ..preco..(flower)

Dadka, bila coko ma jiny pomer tuku nez tmava, vpodstate to neni cokolada, tak je s ni trochu problem...
Medulka, www.mojedorty.cz Objímam

Holky můžu dát místo kukuřičného sirupu med?

Janko, můžeš, ale med není tak elastický jako kukuřičný sirup, už se to tu někde řešilo.

Back to Top