Téma diskuse

konzistence marcipánu

Děvčata zdravím vás a prosím o radu.Dělám domácí mléčnou hmotu podle Ariel z dortománie.Kolik je sušeného mléka tolik cukru a ostatní přísady.Někdy je hrozně tuhá.Dnes ji mam zase hodně měkou.Dělám pořád stejně.Zítra potřebuji potáhnout dort mam strach,že mi to bude tec.Děkuji za radu.Jsem také samouk ,prvním rokem peču na zakázku.Habinka ať se nebojí,že je nejstarší mě bude 55 a jsem taky částečně invalidní.

já dělám jen tuhle http://dorty.artmama.cz/potahova-hmota-od-kamaradky a nejvíce asi záleží na momentální vlhkosti vzduchu, někdy je hmota akorát, ale když jsem onehdy vyráběla figurky na Shreka, tak mi přišlo že je hmota jako kámen - namočila jsem si ruce aznova jsem ji propracovala, u příliš měkké hmoty bych přidala trochu cukru

jj, vlhkost vzduchu je pěkná potvora!!!opravdu to má na konzistenci a práci se hmotou velký vliv:-(. Dělám teď s Montanou a když je relativní vlhkost třeba kolem 75% tak už je to peklo, to s mléčným se v tomhle počasí dělalo líp. Ale když Montana je tak pohodlná:-)

Zlati pokud ho chceš trochu tuhší cukr nééé.Dej na stůl 2 lžíce mlíka sušenýho a zapracuj.Tím ho zahustíš podle potřeby. Bozkávam

Mě je 54 , tak to jsme na tom věkově stejně. Jojo, člověk se musí učit celý život. A ty máš nějakou práci marieevo?

Holky jste mladší.Já mám o pár let víc. Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saKvietokKvietokKvietokKvietok

Když je hmota řídká a lepí se, tak přidávám na střídačku suš. mléko a moučkový cukr. A když se naopak drobí, přidávám vodu namočenýma rukama, ale to je málokdy. Hlavně taky dávám místo lžíce vody lžíci oleje, ten nevysychá a hmota pak vydrží dlouho v lednici a po promačkání v ruce je zase krásně tvárná. Ať se Vám to podaří Kvietok

Back to Top