Téma diskuse

Kleště na marcipán

Koupila jsem si kleště na modelovací hmoty a ráda bych věděla, jak tlustá musí hmota při potahování být. Zkoušela jsem kleště použít jen jednou a nevypadalo to tak hezky jako od Vás šikulek. Seštípnutý oblouček marcipánu byl moc tenoučký a na některých místech se protrhl. Chtěla bych to mít tak krásné jako Vy. Poradíte, prosím??? Používám mléčný marcipán.

Vlastino, já používám kleštičky poměrně často, takže zkušenost jakous takous mám....placku na potahování vyvaluji minimálně 0,5 cm silnou
....jestli můžu poradit jak to natrénovat - potáhni si třeba otočenou misku obalenou fólii a na tom si vyzkoušej jak potřebnou sílu potahu, tak vlastní práci s kleštičkami...takto můžeš potahovat a zkoušet donekonečna ....dobrý výsledek se určitě dostaví...držím palce

Moc děkuji, určitě si to předem vyzkouším, jak radíš:-*

no a ty kleštičky se dají použít i na to ,když některé holky chcou schovat jakoby svár mezi dvěma patry,ne:někdo tam dá třeba stužku jiný polevu a někdo vyválí hmotu přejede ji kleštěmi a dá ji tam, ne?pochopila jsem to dobře?

no, pochopila jsi to vcelku správně, ale postup je jiný...váleček hmoty se dá kolem dortu a pak se teprve zdobí kleštičkami....při Tebou uvedeném postupu by se vzorek poškodil

Back to Top