Karamelové nitě
Napsal uživatel StáňaK dne 2. Leden 2012 - 15:25.
Ahoj děvčata, potřebovala bych poradit, jak vyrobit karamelové nitě kolem dortu. Slepovala jsem na Silvestra pyramidu z kuliček z odpalovaného těsta a chtěla jsem to "omotat" karamelem, ale samotný nešel táhnout, protože hned tuhnul a naředěný vodou taky nebyl nejlepší. Tak, prosím, pokud víte (a Vy tady víte všechno ), tak poraďte.
Stáňa
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
jestli to nebylo v postupu
jestli to nebylo v postupu práce...tohle jsem našla na netu :
Karamelové nitě připravujeme ne příliš dlouho před servírováním. Cukr zahříváme v malém hrnku tak dlouho, až je světle hnědý a zcela rozpuštěný. Hrnek s karamelem položíme na namočenou studenou utěrku a vidličkou mícháme, až se cukr za vidličkou začne táhnout a tvoří „vlasy“. Pomocí vidličky okolo dortu obtočíme karamelové nitě. Pokud nám karamel ztuhne, jednoduše ho znovu rozpustíme. Dort uchováváme v chladu.
Milu, děkuju mockrát za
Milu, děkuju mockrát za odpověď. Asi mi nezbude nic jiného než zkoušet a zkoušet (to si rodinka užije karamelu). Stáňa