Téma diskuse

Jedlé diamanty - použití

Ahoj radilky, jdu Vás opět žádat o pomoc. Synovec mě pořádal o upečení svatebního dortu, chce ho potažený marcipánem v červeno bílé kombinaci a na dozdobení použít jedlé diamanty. Jeho nastávající je vyučená cukrářka, takže mají jasno, jenže ona nepracuje s marcipánem.
Problém je, že já ještě nikdy jedlé diamanty nepoužila a tak si nejsem jistá jak budou v dortu držet, zda jdou připevnit jedlým lepidlem a především jsem asi dvakrát narazila na zmínku, že nesmí přijít do kontaktu s vlhkostí a já ten dort budu předávat restauraci den předem, takže ho určitě dají do lednice.
Takže se ptám, jakým způsobem upevňujete jedlé diamantny na dort a druhá otázka zda vydrží a budou hezké, pokud stráví 12-18 hodin v lednici.
Děkuji moc za rady.

Fórum: 

Věruško,diamanty jsou ze želatiny a proto nesmí přijít do kontaktu s vodou a nesmí být ve vlhku.Ještě jsem to nepotřebovala,ale tak to radí v prodejnách s pomůckama.Doporučují je dávat na dorty i zákusky před podáváním.Ještě tam byla rada,že musí být při zdobení suché ruce.Jinak by mohly poradit děvčata,co už s tím mají skušenosti.Držím palečky. KvietokSlnkoKvietokSlnko

Ahoj, nechci rozporovat, co napsala Milu22, ale nejsou ze želatiny, ale z "cukru". Já jsme s nimi pracoval několikrát a byl to děs běs..vlhlo mi to, lepilo se to, ztrácelo lesk a průhlednost.. Takže záleží jak budou nároční hosté..
http://dorty.artmama.cz/ostatni-dorty-pro-deti/saty-pro-princeznu-neteri...
http://dorty.artmama.cz/ostatni-dorty-pro-deti/saty-pro-princeznu-neteri... Je to vidět na fotce Smútok

Tak tímto se Milu22 omlouvám, netušila jsem, že jsou i ze želatiny..

Já o jejich použití vůbec nic nevím, ale vím že se dělají jak diamanty z cukru (isomalt) tak i ze želatiny, takže bude záležet na tom, které si pořídíš Slnko

Želatinové diamanty dávám klidně na dort hned po potažení, třeba jako kapky rosy na květiny a podobně a nikdy se mi v lednici s nimi nic nestalo. Pokud na ně po vytažení z lednice nesaháš, nezmění tvar ani barvu. Nechápu, proč by měla lednice vadit, přece do lednice dáváš i dorty želatinové s ovocem a želatina je pořád pěkně čirá, to na to nemá vliv. Vlhkost vadí želatině jen když je v prášku, jakmile se smíchá s vodou a vytvoří tuhou hmotu, tak klidně šup do lednice. Diamanty jsou uchovávané v suchu ve folii, aby měly větší trvanlivost,jsou naopak ještě odolnější než doma vyrobená želatina, protože jsou tak tvrdé, že se i těžko dostávají z platíčka ven, ty jen tak vlhkost nezničí.

Tak to jsem ráda,že budu zase o něco chytřejší.Jeden njkdy neví,co po něm bude zákazník chtít.Jsem i ráda,že tady se vždycky najdou dobré rady. TlieskamTlieskam

Back to Top