Téma diskuse

Jaký krém s ovocem zvolit mezi korpusy do potahovaného dortu?

Ahoj holky,

prosím o radu. Peču synovi 3D dort parní lokomotivy (rozměry cca: výška 19 cm, šířka 14 cm, délka 35 cm). A všichni našeho klasického receptu na dort (ořechový korpus s punčovinou, karamelovým krémem mezi korpusy a máslovým krémem po bocích) jsou přejedení, tak chci zkusit něco jiného.

Korpus bude nejspíš obyč. piškotový a/nebo kakaový (nebo byste doporučily něco jiného?) 

A jaké krémy zvolit do korpusu? Nyní jsem chtěla udělat z mascarpone a smetany s kousky ovoce (borůvky, jahody, maliny) anebo z pudinku Cremé Óle s kompotovanými mandarinkami (používá se na hrk hrk řezy), ale vůbec nevím, zda je to vhodné, zda to pod tíhou dortu nevyteče a nebo se neroztopí potahovka.

Prosím o vaše zkušenosti a rady.  Obmazávat před potahováním budu máslovým krémem nastavený pudinkem a na to potahovka Smartflex Velvet.

Děkuji za Vaše zkušenosti, rady a pomoc. 

Fórum: 
Back to Top