Téma diskuse

jaká hmota

Ahojky,
mám takový malý problém potřebuju své dorty ozdobit panáčky, stavbami ...potřebuji modelovat, ale kupovaný a domácí fondán je na to nevhodný nejde mi to, potřebuji poradit jinou hmotu..
A nevíte někdo jak skladovat nepoužitý fondán v sáčku mi tvrdne.

Ahojky tak skus Smartflex nebo Whaite Icing a taky používají děvčata Gum pastu ale tu jsem neskoušela a říkají že dobře tvrdne. Já používám ty první a když stvrdne Fondán ten co používáž na polívání tak ten stačí naředit vodou a ten druhý nahřát v mikro. a prohňácat .Ale děvčata Ti poradí určitě lépe .Milu je tady taková dobrá rádkyně Slnko

Já modeluji jen ze smartflexu a protože to funguje,tak ani nic jiného nepoužívám.Jen na drátkované květy ho míchám s gum pastou. Slnko

Nevím, píšeš e z kupovaného ani domácího fondantu ti to nejde, tak potom už jen zkusit marcipán, ale u toho jsem ztroskotala já, ovšem jsou jiné dortařky, které si ho chválí. Nejlepší by asi bylo zkoušet postupně u nás dostupné hmoty, každému totiž vyhovuje něco jiného. Já například běžně modeluji domácím fondantem a v rámci mých možností to jde Pohoda

Chichocem sa Je to zajímavé domací fondán neboli falešný marcipán se mi moc lepí na ruce a je moc měkký..marcipán se mi trhal na potahovaní..jinak fondán používám na potahování ne na polívání ale děkujii asi se přeorientuji na jinou hmotu

Renato, já se obávám, že se dost nepřesně ptáš, lépe řečeno, používáš nepřesné názvy hmot. Fondán je něco jiného než falešný marcipán ( to se všeobecně říká mléčné hmotě ).
Já jsem postupně vyzkoušela všechny domácí i kupovbané hmoty tak, jak se objevily recepty nebo byly k dostání v obchodech. Dá se říct, že ze všeho jsem udělala všechno - potahování, figurky, kytičky. Nakonec jsem skončila u marcipánu (pravého, mandlového od Zeelandie). Používám ho na všechno, jen na svatební bílé dorty používám už jen Smartflex Velvet mandlový.
Jsem toho názoru, že nejhorší je skákat od jedné hmoty k druhé. Dokud se "neskamarádíš" s jednou hmotou opravdu důkladně, tak si neporadíš s ničím.
Nejde jen o tu hmotu jako takovou, ale jde i okolní vlivy jako je teplota, vlhkost vzduchu a pod. Když nasbíráš zkušenosti s jednou konkrétní hmotou, tak pak budeš schopná pracovat i s jinými, když právě tu "svou" nebudeš mít k dispozici.

já používám poslední dobu smartflex velvet mandle, dělám z něj všechno. Na kytičky je lepší smartflex floral, ale je ještě dražší. Musí počítat, že čím větší kusy tím déle tvrdnou.Na svatebních panáčcích, kteří měli skoro dvacet cm, jsem postupně pracovala 3 týdny a ještě by byli potřebovali víc času. Dinosaury, duté budovy, želvy Ninja a pod. suším třeba týden.Nemáš tu žádné obrázky, nevím tedy co umíš, ale najdi si ve fotopostupech a zkus pracovat podle nich. Děvčata je mají velmi pěkně zpracované. Tak atˇ se Ti daří!!! ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

ahoj Renato, já modeluji z domácího, marcipánu,dělám z něj všecko,a je to ok, i pěkně zatvrdne.Kytičky mi schnou skoro pod rukama Chichocem sa

A když je moc měkký dá se to něčím spravit? ...solamylem?

přidáš cukr akdyž je tuhý přidáváš po malých trošičkách vodu.
když mi ztuhne zabalím do mikrot.sáčku a dám na 10 vteřin do mikrovlnky Áno

Úsmev Děkkuji jdu testovat..

Tak jestli chceš mléčnou hmotu jako betonek tak tady http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=2836 já si tuhle dělám jako tělovou na figurky, přečti si celou diskuzi abys věděla o úskalích a ta drží okamžitě. Jo a mě se každá hmota lepí já to řeším tak že si stále umývám ruce a ve studené vodě Chichocem sa

já si ruce mažu omegou aby se to nelepilo Áno

Back to Top