Téma diskuse

Jak se zbavit solamylu na povrchu dortu?

Poraďte prosím jak se mám zbavit toho závoje ze solamylu na povrchu potahové hmoty . Mám použít na závěr olej ve spreji? Děkuji moc:-)

ahoj, spíš bych ho ometla štětečkem nebo nějak zfoukla..
když to postříkáš olejem tak se toho solamylu nezbavíš, bude furt cítit škrob..
já používám jedině mouč.cukr a nemám starosti stím, že zákazníky krmím škrobem, který zůstává cítit v puse..

Ahoj já to z velké části smetu štetečkem (používám na podsyp cukr se solamylem od Moniky Bohošové co prodává formix,dříve jsem používala jen moučkový cukr) pak potírám štětečkem buď jemně olejem (neboj není to při konzumaci vůbec na závadu)nebo přetřu rumem,i když je hnědý nezanechá ani na bílém povrchu nic a alkohol vyprchá,takže to můžou i děti,dál můžeš přetřít i vodkou atd..Někdy přetřu i vodou.Vše se dá využít a s potahem se nic nestane.Specialně u formixu používám olej,on rychle vysychá a stalo se mi ,že na větší ploše při manipulaci s dortem praskl a právě olej ho zanechá vláčným.Olga Jedličková

Tím že přestříkneš tak ho naopak na dortu zafixuješ,mě se osvědčilo dát do štamprlátka trochu alkoholu,jabkovice,slivovice,vodka atd a štětečkem celý dort jakoby omeji,ale pokud je někde vrstva tak to nejdříve ometu štětečkem.A někdy zůstane dokonce povrch jakoby přelakovaný.

Děkuji všem za rady. Zatím se jen učím a zkoumám, co se dá jak udělat. Ale je to opravdu příjemný relax. Ještě jednou díky, určitě to využiju.(flower)

Já ho nepoužívám Úsmev Max. na titěrnosti jako je písmo, ale tam to chuťově cítit není. Pak vezmu tvrdý štětec a písmenka ometu. Lenka Mici

Já si marcipán nepodsypávám vůbec, když potřebuju a je ještě hodně takový že nedrží tvar při zpracovávání, tak dosypávám moučkový cukr a pracuju na silikonové podložce a potom když vyvaluju, tak než začnu, tak si celou podložku potřu omegou a pak vyválím a i s podložkou přenesu na dort a opatrně stahnu. Marcipán je pěkně lesklý. Solamyl nepoužívám vůbec. KvietokKvietokKvietok
Zatloukalova

holky já vezmu čistou utěrku,když ho tam mám hodně a setřu ho tou utěrkou.

No jo ale trochu zbytky tam tak jako tak zůstanou a je to pak trochu znát na chuti,už to není úplně ono a nejde to ale udělat s dortem kterej je členitej - 3 D,příklad třeba dinosaurus,kterej má plno různých záhybů atak.To já taky když mám někde viditelně víc škrobu ho nejdřív ometu štětečkem,protože ,,omýt,, větší množství by nešlko,udělalo by to nakones blátivou kaši.

Back to Top