Téma diskuse

Jak se pracuje se struktur fólií?

Ahoj, jsem samouk a tak možná budu mít hloupý dotaz. Chtěla bych zkusit na vrch dortu dát čokoládu ze struktur folie.
Jak postupujete? Natřete čokoládu na fólii, necháte trochu zaschnout, přilepíte zvrchu na dort a pak folii sundáte a přebytečné okraje zarovnáte? Nebo natíráte už předem přesně na rozměr, který máte daný? Díky za všechny vaše zkušenosti. Slnko

Mně to s čokoládou taky moc nejde, ale pokud mám správně načteno vystřihni si tvar, nalej, nech zatuhnout a pak i s folií na dort. Chvilku počkej a opatrně sundej. Myslím si že kdybys okrajovala posléze mohla by se ti začít lámat.
Uvidíš, třeba ti poradí někdo více fundovaný než já Chichocem sa

Taky nějak podobně,jednou se povede a desetkrát ne Veľký úsmev

Veroniko, roztírám čokoládu už na určitý rozměr podle výšky dortu. Ale taky se to stále učím. Nenech se odradit, určitě se časem povede, chce to vychytat. Mrkám

Myslím, že jste asi všechny myslely transfer fólii. Ale já mluvila o strukturální fólii. Kdybych ji rozstříhala, tak už ji pak budu moct použít jen na ten jeden tvar. A to se mi moc nechce. S transferem mi to taky ale moc nejde. Hlavně boky dortu. To je peklo! Tak jsem právě chtěla zkusit zas něco jiného s čokoládou. Mrkám

To je pravda, a tak víš jak by to asi šlo. Já peču v ráfku, takže jestli ty taky. Dát si ráfek na fólii, nalít, nechat chvilku zavadnout oddělat opatrně ráfek ať si čokoládu neponičíš, a zkusit šupnout na dort.
Nevím jestli to někdo zkoušel mě to teď tak cinklo do hlavy,ale myslím si, že by to mělo jít. Slnko

Jo, to je dobrej nápad. Ale já bohužel ráfky nemám. Peču ve formách se dnem. Ach jo! Áno

Back to Top