Téma diskuse

jak s marcipánem na boku čtvercového dortu

Prosím o radu .
Mám problém když potahuji dort třeba ve tvaru čtverce nevím si rady jak vyhladit a spojit potahovou hmotu K2 na bocích dortu aby se tam netvořily záhyby a bylo to pěkně hladké,vyválím ji do kruhu a přiložím na dort a na bocích mi ji dost zbývá podaří se mi třeba vyhladit 2-3 strany a na té poslední už mi to nejde a tak jsem to na tom boku roztřihla a pak se to po zmenšení pokusila spojit a ono to nejde bez toho aby to nebylo vidět a tak to musím vždy nějak zamaskovat a tak prosím o radu jestli s tím někdo nemá nějakou zkušenost Díky předem .
Kv.

S K2 jsem ještě nepotahovala, jen s marcipánem nebo marshm. fondantem. Na čtverec položím velký kruh a uhladím nejdřív horní plochu, pak jednotlivé strany. Na bočních hranách mi trčí cípy, ty sestřihnu nůžkami - tím hmotu i jakoby "sešiju".
Není to sice nic moc, ale zatím jsem na lepší způsob nepřišla. Taky bych byla vděčná za nějaký fígl, na podzim budu dělat svatební patrový - čtvercový.

K2 potahuji i čtverce i srdce a bez faldů a spojů. Jde o to, že se musí jednak pracovat rychle, protože hmota má tendenci se vytahovat a dělám to jako u kruhového korpusu. Prostě nadzvedávám a uhlazuji a to i na rozích. Jakoby ten roh schovám do dlaně a jemně přejedu od vršku dolů a ono to krásně přilne. U toho srdce je potřeba vyválet hmotu dostatečně silnou, protože v té prohlubni se hmota natahuje, tak aby se to neprotrhlo.

ja jsem nasla uzasne video na potahovani dortu.. sice je to na kulatem ale myslim ze podobny postup bude u vsech. jeste jsem to nezkousela http://www.youtube.com/watch?v=0bLp3B-mFus&feature=related

tady máš taky jedno video,jak potáhnout čtverec http://www.youtube.com/watch?v=lyRy2QX2wKo&feature=related

... přesně tak Áno

Back to Top