Téma diskuse

jak potáhnout dort

prosím vás o radu,budu dělat dcerce dort a chci,už po 3 dělat dortík s marcipánem.Ale,problém je tn,že vžy když jsem udělala marcipán,,ze suš.mléka,, tak se mi to drolilo,trhalo a aby toho nebylo málo tak do rána se mi tak trošičku začal roztíkat :( takže nic moc,a veškerá snaha byla pryč...Teď chci udělat marcipán z varny,co jsem zde o tom četla tak je to super a dobře se stím dělá,ale chci se zeptat,,když budu dělat dort z kulaté dort.formy jak mám vyválet tem marcipán ,tak aby mě to nedělalo nějaký přehyby,překlady a jiné nerovnosti :( moc prosím o radu.Nejde mi do hlavy ,že když udělám placku a položím ji na ten dort ,že po stranách nebudu mít přehyby Plačem Moc děkuji za radu..přeji krásný den..Sima

Tu placku na potažení je lepší mít silnější a o dost větší, než je dort. Placka se jednou rukou přizvedává a druhou (hranou dlaně) uhlazuje. Když je placka právě silnější, má se z čeho natahovat a tím se záhyby ztrácí.
Ještě k tomu marcipánu: ten byl příliš suchý, příště víc vody, pak je tvárný jak modelína a nepraská.
Teče, pokud je pod ním silnější vrstva krému, nebo krém se šlehačkou a pod... Pokud se rosí na povrchu, pak je na vině lednice.

Mě tekl jen marcipán ze salka.

Salkem to není. Já jiný než salkový nepoužívám.

Koukni sem je tu fotopostup, jak potáhnout i s popisem..To je odkaz přímo na ten fotopostup.
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-marcipanem/na-prani-jeste-je...

KvietokKvietokKvietok

Varna je na dort bezvadná, vůbec se neroztíká, dort jsem měla ozdobený klasickým krémem - máslo + kaše z majzeny. Pokud se potah někdy protrhne, dá se krásně zahladit kulatým nožem. Jenom se dort s varnou trošičku hůř polyká, to je samozřejmě tou moukou. Barevná varna vypadá krásně, pěkně se válí a výborně drží na dortu.(sun)
Podělte se o recept na salkový potah. Díky Monina

Back to Top