Téma diskuse

Jak na kačera

Ahojky,mám na víkend dělat dort divokýho kačera a nějak nevím jak na něj.Prosím nemáte postup?děkuji

Fórum: 

Ahoj, já už jsem to psala do tématu odpověď , když jsi se ptala, z čeho je ta hlava. Ale od začátku - dělala jsem teď tři divoké kačery za sebou, tak už je dělám poslepu. Upeču si základ ve středním oválu, pokud nemáš, tak v obdélníkové formě a vyřízneš to. Upečený ovál skrojím do tvaru kapky, na širší místo přijde pak usadit hlava s krkem. Ty odříznuté části použiju na hřbet kachny jako vyvýšená křídla. Nechám promazané zatuhnout a mezitím si udělám hlavu s krkem z burizonové hmoty, recept tady je, případně ho najdeš tady. http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t=40096
Do ztuhlého korpusu vyhloubím v přední širší části otvor, potáhnu nebarveným marcipánem tělo, pak obalím kačeří hlavu do zelenomodré hmoty a usadím do potaženého dortu. Zobák doplním z marcipánu, stejně tak přední hnědou část přilepím na přední část těla. Nakonec přidám bílý proužek kolem krku a modré proužky na boky a na ocásek. Pak už jen dobarvuji modrá péra na bocích a hnědá pera na hřbetě. Bohužel fotky nemám, ale pokud bude někdo ještě kachnu chtít, pokusím se nafotit.

Oli se picnu, ty nemáš vyfoceného kačera? Když to popisuješ zní to jednoduše, ale fotopostup pro nás amatéry by se šiknul Bozkávam

Chichocem sa No tak příště, no. Hambím sa

No teda, no tešíme sa..šikne sa Bozkávam

Děkuji jdu ho upéct....snad se povede Chichocem saChichocem saChichocem sa

Back to Top