Víla Zvonilka

- Číst dál Víla Zvonilka
- 3 komentáře
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Ahoj, nedávno jsem tady v diskuzi řešila potahování krychle a dnes jsem na internetu zahlédlo toto: http://artisancakecompany.com/2014/09/how-to-get-sharp-corners-on-square...
Dokáže některá z vás odhadnout, co to může být za potahovku? S marcipánem by to podle mě nešlo...
Ahoj, tohle jsem dnes našla, myslím, že je to užitečné, tak to sem dávám
Milé cukráročky dúfam, že sa nenahneváte že sem dávam takýto postup-nepostup, ale kedže sa už aj ku nám dostala LEGO-MÁNIA, bola som postavená pred veľkú úlohu lego oslavy. A veľká to naozaj bola, a ani nie tak výrobou torty ako dolpnkami. Je to trošku netradičný postup, ale ak by to sem nepatrilo, tak to vymažem.
1. Najprv som napiekla LEGO KOCKY Veľký úsmev orechové linecké pospájala džemom, pooblievala zafarbeným vyšlahaným bielkom s cukrom a dodala príslušnej farby lentilky
2. Kedže nesmeli chýbať ani LEGO PANÁČIKOVIA, tak som si nakúpila formičky a roztopila čokoládu
1.obrázek podle kterého jsem to dělala
2.těličko
3.potažena hlava a nohy
4.sukynka a trochu jsem vymodelovala bříško
5.6.další doplnky
7.8.9.10.dokončení
11.veverka
Na duhový korpus peču vždy pláty zvlášť. Tento je 26cm průměr. 2 žloudky vyšlehat s 80g cukru krupice, po chvilce přidat 4 lžíce horké vody a šlehat až napění (nechávát tomu čas v robotu), během toho si vyšleháme sníh z bílků který postupně přidáme k vaječné pěně na střídačku se 120g pol.mouky. Během toho přidáme gelovou barvu podle volby, dávala jsem tak půlku lžičky (modrá,zelená,červená,žlutá a oranžová). Po vychladnutí řadíme podle duhy. Poslední fotka je z "křivého" dortu (fialová,modrá,zelená,žlutá,oranžová a růžová), nevyfotila jsem to při složení.
Tak jsem si ho zkusila udělat i pro sebe po dobrých ohlasech .Dřív na začátku mého pečení jsem dělala hodně domácí.Pak se mi párkrát stalo,že jsem měla hrudky,konzistence při každé várce jiná a nedržel mi tvar.Tohle je jiné kafe..myslím,že budu kombinovat na dortíkách s pravým ze kterého dělám vše.
Na kilo směsi jsem dala 155 g vody a 50 g 100 procentního tuku omega...
Výsledek super,druhý den je marcipán jemný a tuhý tak akorát na potah a figurky..krásně se vyvaluje
Krásně se barví