Téma diskuse

Formix

http://www.potahovaci-hmota-formix.eu ...mrkněte na to,už jsem ji na zkoušku objednala.Má teď slevu a hmota je za 100 kč,prý je skvělá co jsem slyšela.O.J.

Taky jsem si objednala na zkoušku - docela mě to navnadilo.Dáša:-) KvietokSlnko

Ahoj paní mi psala,že cena 100 kč pro dnešek platí a ještě dnes to odesílá.tak jsem na to zvědavá jak se s ní bude pracovat a jestli chutná opravdu jako marcipán.ty dorty na jejich stránce vypadaly s tou hmotou dobře.Olga J.(flower) Slnko

ahoj, byla jsem na srazu ve šlapanicích ,hmotu jsme měli možnost vyzkoušet.chutově je velmi dobrá není přeslazená,ale jinak jsem byla zklamaná ,nedala se vyválet na tenko,velmi měkká,trhala se,nakonec se nám dort podařilo potáhnout,ale množství bylo jednou takové než při použití jiných potahovek,vůbec si nedovedu představit vyrábět nějaké postavičky nebo květiny,ale je to jen můj názor a názor většiny děvčat co jsme tam byli,já zůstanu u k2

no nazdar to si mě teda nepotěšila...(clap) ÁnoKvietok

Kvietok jééé tak to teda taky nějak nerada slyším.Už mám dvě kila odpátku objednáno taky.No tak uvidíme vyzkoušíme a budeme chytřejší že :-)))

já to mám na zkoušku zrovna na dva dorty do rodiny tak když to nebude úplně super ,nebudu se za to muset stydět u cizích,ale když už za to peníze dám tak z toho určitě něco vytvořím i když to bude chtíttrpělivost a asi víc námahy...(rofl)

no nazdar hodiny, mám taky objednáno, tak jsem na to zvědavá...:-(

holky doufám že mě nebudete proklínat ,že jsem to doporučení hodila na stránky zrovna já,četla jsem o tom na www.pečení.cz a tam to vypadalo nadějně...no ale třeba to nebude tak horký...;-)

Když to bude hodně zlé, hold ji zkusím smíchat s WI. Pak by se s tím mohlo potahovat líp. Já to objednala hlavně kvůli té chuti - s WI se naprosto úžasně pracuje, ale ta chuť ... spíš nic než moc.
Dáša:-) KvietokSlnko

holky nechtěla bych vás samozřejmě nijak děsit,jen sděluji svůj názor,vám to bude třeba zrovna vyhovovat

S Formixem jsem potahovala ten růžový dort " Pro Elišku". Je fakt, že květ a mimino jsem dělala z WI, protože jsem potřebovala využít poslední zbytek. Na tu krajku kolem jsem Formix zahustila trochu škrobem, aby nebyl tak měkký. Postavičky a květy jsem z něj ještě nezkoušela. Zdá se mi ale, že při mnutí v ruce zůstává pořád stejně měkký, kdežto WI měkne a měkne. Třeba to bude jen o zvyknu.
Je ale pravda, že chuťově je opravdu vynikající. Icing je pořád jen taková nijaká umělá potahovka.
Každá potahovka má své pro a proti. Když dělám dort, tak na něj stejně používám třeba dvě nebo i tři hmoty. S jednou se mi dobře potahuje, s jinou modeluje, jiná dobře a rychle tvrdne.
Formix si určitě čas od času objednávat budu.

Já jsem na FORMIXu shledala jednu chybu - je děsně sladká, daleko sladší než K2.Ale po mandlích voní daleko víc. Potahuje i modeluje se mi s ní výborně, jako ostatně se všemi hmotami.
Holky, neděste se, jak se jednou naučíte potahovat, tak vám to půjde s každou hmotou;-)

Tak jsem ji také objednala 2 kg na zkoušku:-)
Mně zase nevyhovuje K2, nejdou mi modelovat okvětní lístky, prostě každá hmota má své pro a proti.
Takže také vyzkouším a určitě ji nevyhodím(sun)

Já si objednala čtyři kila a docela jste mě vyděsily,že se s ní špatně potahuje. Doufám,že mám dostatek zkušeností a budu s ní umět dělat. Mrkám A když ne tak jí budu postupně přimíchávat do marcipánu. Slnko

Já mám taky objednané 4kg na zkoušku a už se na něj moc těším,jsem fakt zvědavá a pokud to nebude podle mích představ tak ikdybych ho pak měla s něčím namíchat;-) hlavně že voní po mandlích Slnko

Děvčata, můžete mě některá zslat na můj mail tanatopolankova@seznam.cz katalog dortových forem od pana Filipa? Moc děkuji.

ahoj máš to poslaný O.J.(y)

ahoj holky,tak už jsem ji zkusila,je tedy opravdu dost sladká ale myslím že celkově s dortem to bude chutnat,hlavně dětem.když jsem ji měla v ruce trochu se lepila na prsty,ale barva se do ní krásně zapracovává-gelovka,vyvalovala se mi taky skvěle,krásně pod válečkem utíkala a vůbec se netrhala ani nepraskala-na voskovém papíru+moučkový cukr na podsypání.Pak při přetažení na dort se musí rychle ,jinak trochu praskne,ale to se dá prstíkama uhladit protože je hodně tvarná.Je to hmota na kterou se musí jemněji ,icing je tužší.Pro mě tedy na potažení dostává 1 -.Na kytky a ostatní bych zůstala u icingu,protože hmota v rukách rychle měkne.;-) Slnko

taky mi dneska přišla, chutná mi stejně jako K2, ale kvalitně není tak "natahovací" jako K2, je jemná, zkusila jsem z ní ozdoby do silikon,forem a dobré, řekla bych že lepší než K2..
Ale celkově zatím zůstávám u K2..

nemáte sa čoho báť,poťahuje sa s tým dobre ,len musíte si na ňu zvyknúť.Mne sa osvedčila aj keď som už mala vela škrobu primieseného do K2 primiešala som formix a šlo to v pohode.Modelovať z neho nemodelujem a cena je fantastická,ja ju kupujem v Maďarsku naposley za 1100HUF!!!!(cake) TortaTorta

Tak včera už mi hmota taky došla, ale je to asi o zvyku já sní teda nemám dobrý pocit co se zpracovatelnosti týče, i když plus teda má a to je chuť.. Na zkoušku jsem si vzala 2kg potahovky a 2 kg na modelování.(to je novinka FORMIX PRO mají teprv od pátku 16.10.) Zdá se mi moc měkká a při modelaci kytek je křehká. S WI jsem měla růže jak z papíru, ted jsem musela dělat silnější plátky. Po cca hodině se kvítky daly rozdrolit stašně zkřehly, lámaly se.. S WI jsou kvítka po hodce krásně tuhá a nelámou se. Toť moje zkušenost, ale třeba tomu ještě přijdu na chut.
Paní na stránkám psala at ji smísím s WI pak bude elastičtější. Co jsem koukala na složení oproti WI tam chybí glukosa tak tam je možná kámen úrazu, že je tak křehká. Takže dnes jdu dělat pokusy a do jedné várky kápnu trošku glukosy a druhou smíchám s WI. Dám pak vědět k čemu jsem došla;-)

No tak po pokusech můžu říct,lepší než míchat s glukosou je smíchat s White Icingem. Smícháním s WI v poměru 3díly WI:1 díl Formix se zdá hmota zpracovatelnější. Já dělala pokus na malé kuličce dala jsem 15g WI a 5g Formixu. Udělala jsem si na zkoušku malou kytku a je to ok, ale i tak radši zůstanu u svého WI. Tohle je pro mě pracnější hmota, pořád podsypávat atd...a jak s ní dělám dýl topí se mi v rukách to mi WI nedělá.
Takže shrnuto vyzkoušla jsem, ale s díky víc už ne.(blush)

Ahoj, tak to jsme dvě, mě už to nesmí do baráku:-D
Nebyla jsem stím vůůůbec spokojená! Zlatá K2 a WI...;-)

Ahoj jak už jsem psala na ozdoby se nehodí,na potah mi nevadí,poslední dva dorty jsem dělala z jiné objednávky a nevím čím to ,ale o hodně líp se propracovával a nepatlal se tak,přišlo mi jako by byl čerstvější.Nám doma na dortu chutná,oproti icingu se dá jíst,icing mi doma z dortu z poloviny skončil u slepic.Už jsem ho vyzkoušela na čtyřech zákaznících a moc jim to chutnalo.Vyvaluji co nejvíc to jde na slabo.Jinak ale marcipán nemá konkurenci,když ale není bílý a mi většinou chceme docílit hezké barvičky ach jo...

Ahoj je pravda chutnější, jen ta práce a právě, že jsem měla tu novou várku speciálně na modelování a bylo to stejný, žádný rozdíl jsem neshledala a na štítku se složením se potahovací Formix od modelovacího neliší v ničem. Jak se říká 100lidí 100 chutí mě zas zákazníci vyžadují ten WI, že jim víc chutná a kolikrát prý zmiznou z dortu ozdoby jak první.
Každopádně tuhle 4kg várku nějak zpracuju smícháním s WI a uvidím co na to lidi. Třeba skončím tak, že to budu pořád míchat(giggle)

nooo, tak jak to tady čtu, tak už se bojím. Včera jsem byla nakupovat a neměli mojí oblíbenou PDT a já nutně potřebovala na dnešek aspoň kilo hmoty. Tak jsem koupila Formix, s K2 se mi špatně pracuje, WI tady nikomu nechutná, tak jsem ho zkusila a ouuuuvej, ted tady čtu takovéhle komentáře, tak snad to nějak dopadne. Dort totiž není pro nás Smútok a WI na smíchání nemám, jen marcipán, ale dort musí být zase bílý, protože je pro doktory. Jo a ještě tam nebyla napsaná příchut jako u ostatních Formixů (pomeranč, čoko, atd.), tak jsem vzala tu bez příchutě, tak doufám, že je to ta mandlová klasika.

Back to Top