Téma diskuse

drolicí se falešný marcipán

Ahojky,můžete poradit?spracovala jsem falešný marcipán a ted se droli,hodne jsem ho zpracovala,je normální aby z toho ten tuk vytekl? dělala la jsem ho z tohodle receptu:
200g suš.mléka
200g mouč.cukru
1 lžička medu
1 bílek
30 tuku,já dala 100% páč jsem nevěděla jakého
a trochu vody
tak nevím jestli jsem tím 100% neudělala chybu....děkuji za rady,jsem amatér,začátečník.

na toto množství dávám 3 lžíce medu,podle mě máš toho medu málo 1lž.Tuk dávám jakýkoliv 100% rozpuštěný,a když je třeba přidám trochu oleje,vodu nedávám vůbec a mám všechny dorty potahované tímto marcipánem.Stáva se ,že se mi drolí až když pozdějí použivám nějaké zbytky z minula,ale když zas přidáš pár kapek oleje a přepracuješ ho tak je zase vláčný

Jak píše annahu,3lžíce medu a také dávám stoprocentní tuk.Olej jsem ještě nezkoušela.Ale mléčný domácí marcipán mám nejraději na modelování.Používám ho i do silikonových formiček a též na patchwork. SlnkoSlnkoSlnko

Nevím jestli ho už nemáš zpracovaný podle své představy, ale zkus při propracovávání potírat ruce olejem, nebo 100% tukem.
A do mléč. marcipánu dávám jen a pouze glukosu. Slnko

Já do marcipánu nedávám tuk vůbec, ale používám místo medu pšeničný sirup nebo glukozu, ty jsou vláčnější a tolik nevysychají. Když dáš med, ten je méně pružný a může způsobit rychlejší vysoušení hmoty, proto se tam přidává ten tuk. Jak radí holky, hmotu nahřej a zapracuj do ní malinko vody, stačí navlhčit ruce.

Back to Top