Téma diskuse

domácí varna

Včera jsem prvně dělala varnu a chuť mi přijde taková mazlavá ,na zubech se to né jakoby lepí,ale maže.Je to tak normální?
Dělala jsem to s předstihem,chci synovi upéct v sobotu dort.Tak nevím jestli to u varny tak má být,nikdy jsem nic takové domácího nedělala.
Děkuji za odpověď.

napadá mě jen, že jsi neudělala dobře to odpalované těsto, nebo jsi zapracovala málo cukru. Máš s těstem zkušenost, nebo jsi ho dělala poprvé?

Dělala jsem ho poprvé,dělala jsem podle návodu tady upravená varna , a kupovala jsem -želatinu od Dr.Oetker pro přípravu sladké i slané,nenechala jsem ji nabobtnat ,ale hned jsem ji přivédla k varu,může to být tím?

do těsta se želatina nedává a už vůbec se želatina nesmí vařit ... může se přidat až s cukrem

dělala jsem ji zde a tam se píše o želatině
http://dorty.artmama.cz/upravena-varna-0

dyštak prosím o jiný recept
opravdu ji dělám prvně,nemám zkušenosti,dřív jsem je kupovala,ale vyjdou na dost peněz

tak tuhle úpravu neznám, do toho bych se nepustila...zkus úplně základní recept - 150 ml vody + 70 g másla + 150g hladké mouky + 700g cukru moučky + aroma

děkuji,ozvu se jaké to bude Mrkám

Ještě jak se to dělá,potřebuji postup .

tuk rozpustit ve vodě, přivést k varu, hned jak začne vařit, tak nasypat mouku a míchat a restovat až se těsto nechytá kastrolu a vařečky....pak přendat do mísy, nechat úplně vychladnout a pak na vále zapracovat cukr a aroma

dá se z toho dělat i figurky
děkuji za recept

figurky se dělat dají, dělávala jsem i růže a jiné drobné kvítí

ještě otázka,v lednici být může?

povedlo se mi to,chuť je skvělá,i synovi chutná ,ještě jednou díky Kvietok ,dala jsem to do folie ,ještě to ztvrdne?

nemusí být v lednici, stačí do chladu.... trochu to ztuhne, před vyvalováním znovu dobře propracuj...figurky jakoby vyschnou a budou pevné, stačí je dát taky do chladu...jinak všeobecně pozor na vlhkost v lednici!!

Back to Top