Téma diskuse

Domácí pekárna či robot?

Ahojky šikulky...tak tu jsem zase s prosbou o pomoc Hambím sa
Začíná nám jaro a se svatbama se roztrhl pytel...každý chce něco mlsat a slavit. Takže se mi to tak nakupilo na letní měsíce, že se ták moc těším, až mám hrůzu z toho, že mi moje ručičky asi nevydrží. Namáhám je v práci a pak hňácat kila a kila marcipánku, to asi nepůjde. A protože nechci dojít k tomu, že budu muset odvolat svatební a jiné pečení kvůli nemocným karpálům, např., rozhodla jsem se pořídit si nějakého šikovného neživého pomocníka Chichocem sa
Dlouho přemýšlím nad pořádným robotem, jenže teď se mi dostala do ruky stará ETA a tak jsem začala korpusy šlehat v ní. Krémy bohužel ne, to je moc rychlé na zpracování, ale marcipánek mi to nespojí v tu správnou hmotu a já pak stejně hňácám a hňácám. Takže lepší řešení by teď bylo, než si koupit vysněný "Keenwood", raději investovat do pekárny. Děvčata si ji tu moc chválí a jestli to je opravdu takový pomocník, myslím, že těch penízek litovat nebudu. A robot až později Tlieskam
Poraďte mi tedy, prosím prosím moc, jakou pekárnu byste mi doporučily, s čím máte jakou zkušenost, která mi krásně zpracuje "bezpracně" marcipán?
Předem Vám moc děkuji! KvietokKvietokKvietok

No spíš bych poradila koupit si několik kbelíků White icingu, který je krásně bílý a potahuje se s ním velice dobře. Dají se z něho dělat všechny ozdoby. A kdyby byly potřeba (kvůli chuti)ozdoby z doma dělaného "marcipánu", tak bych poradila recept, ze kterého ruce nebolí: http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=317 Na chuť je úplně jako mléčný, výborný a je krásně měkký a výborně se zpracovává.
Žádná pekárna nevydrží věčně takovou těžkou práci, to už bych spíš investovala (třeba na splátky) do toho Kenwoodu. Mám ho od Vánoc a je to geniápní a velice silná mašinka.

Tak v pekárně jde marcipán sice vypracovat skvěle, ale právě kvůli marcipánu odešel už druhý motor během 9 měsíců.... marcipán je o dost tužší než chlebové těsto a asi je to na pekárnu moc... Naštěstí jsem to mohla vždycky reklamovat, mám Panasonic, a tu pekárnu mám fakt ráda, chleba je z ní úžasný, ale na pečení se chystám koupit robota.

Díky za rady, pekařinky.WI požívám taky, ale jen to rozpracování, to je fuška, když toho je více, takže i tak potřebuji pomocníka. Lepší by byl tedy ten robot? Spracuje marcipán pěkně do pevné hmoty? Úsmevwww.dortove-poteseni.freepage.cz

SOUHLASÍM NA MARCIPÁN URČITĚ ROBOTA,NÉ PEKÁRNU,TAKY JSEM SI PEKÁRNU PĚKNĚ ZNIČILA DĚLÁNÍM MARCIPÁNU,OD LONSKA MÁM Bosh 1400 w a zadělávám v něm 2 kila marcip.najednou a v pohodě a vůbec nemusím dlouho a je krásnej.minulej týden jsem v něm udělala 6 kilo postupně nějakou chvíli po sobě,aby to nebyl takovej záhul najednou.A vím že ho má pár děvčat a moc si ho pochvalují.

Tak ještě, že jsem se tedy zeptala. Už jsem na Bosche koukla a tý jo, vypadá výborně Tlieskamwww.dortove-poteseni.freepage.cz

Back to Top