Potahování dortu marcipánovou hmotou
Napsal uživatel Michaela11 dne 27. Listopad 2019 - 17:49.
Dobrý den,
prosím o radu, jak na marcipánovou hmotu, aby nebyla tak lesklá. Koupila jsem hotovou marcipánovou hmotu, dort jsem potáhla, po té ozdobila lístečky také z marcipánové hmoty, Vše ale bylo strašně lesklé a lísteček nedržel plastický tvar, ale rozbalil se a lehl na dort.
Děkuji mnohokrát za radu.
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Nejspíš u vás byla velká
Nejspíš u vás byla velká vlhkost vzduchu a marcipán se rosil. To se děje často. Když dort dáš do prostředí kde taková vlhkost není, tak zase zmatní. Lístečky si příště udělej s předstihem, vypodlož je v požadovaém tvaru a nech aspoň částečně uschnout. I tak ale můžou zase ve vlhkém vzduchu povolit.
Jakou jsi měla hmotu? A jaký
Jakou jsi měla hmotu? A jaký byl krém? Na tom hodně záleží
Záleží co jste měla pod
Záleží co jste měla pod hmotou a co to bylo za hmotu.