Red velvet
Napsal uživatel Lillinka dne 25. Září 2017 - 11:59.
Dobrý den děvčata.
Mám skvělý recept na tento dort. Hned napoprvé se povedl. Chtěla jsem ale upéct černý. Bohužel, i po přidání velkého množství černé barvy je korpus jen tmavě hnědý. Nevíte někdo jak na to? Možná jsem neměla přidávat kakao ale jen barvu?
Děkuji.
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
A proč by měl být Red Velver
A proč by měl být Red Velver černý??? Typická barva je přece tmavě červená!
Protože jsem ho potřebovala
Protože jsem ho potřebovala mít černý
Lillinko, můžu Vás poprosit o
Lillinko, můžu Vás poprosit o recept nebo odkaz na něj? Přišla za mnou kamarádka, že ho potřebuje na sobotu a její muž chce jen velvet a já jsem ho nikdy nepekla a mám z něj docela respekt, kdysi jsem se na něj trochu koukala, že to chce dost vychytat a nemám na to teď už moc času. Pomůžete mi tím opravdu moc :)
Už je v receptech Na krém
Už je v receptech
Na krém jsem použila 1 zakysanou smetanu a 1 šlehačku. V originálu je mascarpone, ale já nemám ráda tvarohové krémy, přijdou mi hutné.
Lilinko.i já Ti děkuji za
Lilinko, i já Ti děkuji za recept. Též ho chci na sobotu pro dceru k narozkám. Nějaké recepty jsem našla, ale obyčejně chybí velikost formy. Potřebuji průměr 28cm, tak si myslím, že to budou dva korpusy. Já ho chci skusit ale s červenou řepou. Nějaké recepty jsem našla, ale nejsem z nich nijak moudrá. Jedla jsem tento dort s červenou řepou v cukrárně a byl výborný. Řepa tam není vůbec znát. Zítra budu péct, ak dám vědět, jak to dopadlo.


Hlavně se musí použít
Hlavně se musí použít sterilovaná řepa
Je to místo barviva i octa. Takže postup pak bude jiný. Hodně štěstí.
Korpusy mám už upečené.Pekla
Korpusy mám už upečené. Pekla jsem dva, každý zvlášť ve formě o průměru 28cm. Recept jsem dodržela tak jak je napsaný, ale měla jsem den předem upečenou řepu zabalenou v alobalu. Oloupala jsem ji a na jemno nastruhala, rozmixovala s trochou podmáslí, pak jsem přidala zbytek podmáslí a ještě jsem přimíchala 1 lžičku gelovou barvu. Tu jsem kupovala v Albertu. Té řepy jsem dávala 130g. Korpusy jsou heboučké. Při pečení se musí hlídat, aby se nevysušily. Každý korpus je vysoký 2cm. Nálev bych nepoužívala, protože je tam i jiné koření a to by korpusu neprospělo. Přeci je to už jiná chuť. Řepa se může i uvařit, nechat zchládnout, oloupat a rozmixovat.


