Tuhý marcipán
Napsal uživatel Michy dne 13. Únor 2017 - 19:38.
Tak mám zase jeden dotaz:
Rozhodla jsem se udělat domácí mléčnou hmotu, přesněji podle tohoto receptu:
http://www.pavlavtroube.cz/recepty/potahovaci-a-modelovaci-hmoty/jak-vyrobit-marcipan.html
Šla jsem přesně podle receptu, až na mandlové aroma, to jsem vynechala. Momentálně mám skvěle chutnající, avšak příšerně tuhou a tvrdou hmotu... nevíte někdo co s tím? Jestli třeba přidat olej?
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
trošku vody,postupně namáčet
A nebude poté moc lepivý? :/
taky se mi zdá moc málo vody
taky se mi zdá moc málo vody na to množství,dávám ještě asi 25g omega tuk
neboj jak píše tája namáčet
neboj jak píše tája namáčet ruce ve vodě a po chvilce poznáš jestli je akorát nebo ne,taky si dělám domácí.Pro děti přidám vanilkové aroma nebo citronové a velice jim to chutná
Tak jsem to zkoušela a nic,
Chce to trpělivost.Já dělám
Chce to trpělivost.Já dělám marcipán stejně,jako ve videu a někdy hňácám i půl hodiny.Používám kukuřičný sirup.Když se mi zdá marcipán tuhý,přidávám na střídačku trošku(po kapkách ) vodu a po lžičkách sirup.Oleje dávám i dvě lžíce. Mléko musí být dobře prosáté a cukr používám extra jemný. Držím palce,určitě se podaří!
Někdy také pomůže hmotu lehce
Někdy také pomůže hmotu lehce nahřát v mikrovlnce(v té se hmota zahřívá od prostředka, tak opatrně) a jak píše tája mokrýma rukama propracovávat. Nejprve marcipán lepí, ale po chvilce zpracování už ne. S tou vodou opatrně, mohlo by se stát, že naráz hmota zřídne, když se jí tam přidá najednou víc.
Michy, taky jsem si zkusila
Michy, taky jsem si zkusila koupit jak říkáš potahovací hmotu a podle receptu se přidá jen voda ,ale je to hrůza.chutově výborná,la tuhá tak jsem ji v mikrovlnce nahřála na pár vteřin a přidala kukuřičný sirup a je to. přesně jak má být,to byla ta chyba .No pro příště, člověk si musí občas poradit sám
at se daří

