prokrojení korpusu
Napsal uživatel KatkaLichtagová dne 4. Září 2011 - 15:10.
Ahoj, můžete mi někdo poradit nějaký zaručený fígl, jak prokrojit korpus? Podařil se mi vychytat výborný recept a piškot je neuvěřitelně jemný a vláčný,prostě jako sen.Ale když dojde na prokrajování jsem v koncích. Klasicky si nožem kolem dokola naříznu linku a tu potom postupně pootáčením korpusu prokrajuji hlouběji. Zkoušela jsem hladký dortový nůž i vroubkovaný, ale stejně se to drolí a nikdy není ten řez úplně rovný.Nevíte jak na to? Díky
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Já si naříznu nožem okraje,a
Já si naříznu nožem okraje,a pak to proříznu silnější nití.
... nekrájet čerstvě
... nekrájet čerstvě upečený,ale aspoň přes noc odleželý
Jj,to souhlasím.Čerstvý
Jj,to souhlasím.Čerstvý korpus se prokrojuje fakt špatně.Já vždyckypeču korpusy den dopředua pak teprve prokrajuji.Já používám pilku na dort.
kup si tu nastavitelnou
kup si tu nastavitelnou pilku.lepší věc neznám.není to drahy ale za to bombovy.jarka
jako Irik.k nekrájet šerstvý
jako Irik.k nekrájet šerstvý ,udělat den předem
Taky můžu pilku jen
Taky můžu pilku jen doporučit,jde to s ní jedna báseň

já pilku vyhodila Mám úolně
já pilku vyhodila
Mám úolně stejný problém a nepomůže ani upíct den dopředu
jo ale asi bych řekla,že
jo ale asi bych řekla,že zkusím VELICE ostrý nůž,ale nevím nevím
Díky, když to zprůměruji,
Díky, když to zprůměruji, příště upeču den dopředu a prokrojím nití, snad to pomůže. Nože mám opravdu ostré, v nich problém není.
Katko také záleží na receptu
Katko také záleží na receptu na korpus???
jak na tomto odkazu.
Mě se teda nedrolí nic a krájím i hned po vychladnutí.
A korpusy vypadaj,
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-marcipanem/foto-postup-jak-n...
Mohla bych poprosit o recept
Mohla bych poprosit o recept na korpus, moc děkuji


Zdeni máš je parádní,když
Zdeni máš je parádní,když krájím čerstvé tak vyjedu s nožem i drobečkama

na druhý den pohoda
Katko,myslím,že problém je
Katko,myslím,že problém je právě v těstě-když mám korpus "nadýchaný jako peříčko",sice dort rozkrojím,ale jak chci jednotlivé části odložit,zůstanou rozlámané,nepoužitelné..


Nevím jaký recept máš,ale já ubrala trochu toho,co dělá dort křehounký a bylo po problému.A je taky nadýchaný......
a krájím hned po vychladnutí
a krájím hned po vychladnutí
ahoj,já taky peču korpusy den
ahoj,já taky peču korpusy den dopředu pokud není dort opravdu narychlo.Pokud nepotřebuji tvar formy na další dort nechávám vychladnou ve formě do druhého dne..po vychladnutí přikryju utěrkou a nechám do druhého dne..korpusy jsou vláčné a jdou jak už psaly holky krásně prokrojit..používám klasicky dortový nůž..
do piškotu přidávám slun.olej