Zplesnivělá dia marmeláda
Napsal uživatel Lucka91 dne 21. Listopad 2014 - 20:54.
Prosím pomoc!!! Dělala jsem na zkoušku dia cukroví s lineckou směsí dia a ani ne po týdnu od promazání mi všechno promazané cukroví zplesnivělo!! Bylo uloženo v plast.boxech, nevím si rady
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Proto mi není v tomto případě
Proto mi není v tomto případě plast sympatický. Lepší je dávat cukroví do papírových krabic a do igelitu. A hlavně uchovávat v chladu. Kde jsi ho měla uskladněné?
takže plast vůbec ne na
takže plast vůbec ne na promazaný cukroví??? měla jsem ho v místnosti kde je chladno a netopí se
Já bych do plastu
Já bych do plastu neuskladňovala ani nepromazané cukroví, projistotu
v uzavřených boxech?Příště to
v uzavřených boxech?Příště to jen přikrej at se na to nepráší
Ahoj, na vánoce skladuju
Ahoj, na vánoce skladuju cukroví vždy v plastových dózách už hodně let a neměla jsem nikdy problém. Nepoužívám teda Dia marmeládu, ale normální- pečené i nepečené cukroví v pořádku.



I ja davam kazdy rok vsechno
I ja davam kazdy rok vsechno cukrovi do plastovych krabic a zavru vikem,uchovavam v garazi a jeste nikdy se nic nestalo,a to tam mam cukrovi az do konce unora

Ja myslím, že problém môže
Ja myslím, že problém môže byť v tej Dia marmeláde hmmm
Ano,DIA marmeláda,pokud se do
Ano,DIA marmeláda,pokud se do ní sahá třeba použitou lžičkou ,nebo tam přijde nějaká nečistota,tak brzy plesniví.To mám vyzkoušené,máme diabetiky v rodině.Možná je chyba ta plastová krabice,ale v plastových cukroví i prodávají a vydrží dlouho.
toto dělá DIA marmeláda,je to
toto dělá DIA marmeláda,je to mrška,tu tak otevřít a spotřebovat.Jen mě vždycky dojímá,že normální džemy a marmelády se dají koupit i v menším balení,ale právě tuto dají do tak velkých sklenic,že by člověk snad musel jíst týden jen marmeládu na jakékoliv způsoby

-směji se,ale je mi z toho většinou k pláči 
použitou lžičku,jak píše
použitou lžičku,jak píše jarkakucer to je pravda, ani do normální marmelády nikdy nedávat, jinak dávám do papírové krabice a pak do igelitového pytle a v pohodě

řekla bych,že za 40 let mám
řekla bych,že za 40 let mám vyzkoušeno všechno možné,prostě dia je jiná, je jinak konzervovaná-cukr normální sám je konzervant,je pravda ale,že v cukroví se mi to ještě nestalo.Když budu promazávat cukroví,jistě použitý nůž(lžičku) nebudu stále dokola po jednom kousku umývat a nic se nestane těm dalším kouskům.Pokud ji ale otevřu,znovu zavíčkuji,strašně brzy je plesnivá a to mohu sterilně mazat jak jen to je možné,stejně tak dopadne.Napadá mě,jestli už právě marmeláda nebyla nějaký čas používaná-otevřená,pak bych věřila,že cukroví by mohlo zplesnivět
myslela jsem tím tájinko,
myslela jsem tím tájinko, jako třeba,viděla jsem jednu paní,jak olízla nůž od marmelády a znovu do ní tím nožem hrábla,jistě že ne každý kousek mazat novým nožem,nebo ho vždy umýt


já vím Janinko ale myslím,že
já vím Janinko
.To jen taková rada pro někoho příště-prostě rozdělat a použít,aby se pak nestalo něco podobného 
ale myslím,že ji paní měla opravdu už používanou,dýl otevřenou ! a proto ta plíseň
Já teda uskladňuju cukroví do
Já teda uskladňuju cukroví do papírových krabic vystlaných alobalem a šoupnutých do igelitových tašek a je pak krásně vláčné... a vydrží dlouho (pokud ho tedy nesež....)... plíseň je z vlhka a tepla, což by teda v plastové plně uzavřené krabici klidně nastat mohlo....
... v papírových krabicích s
... v papírových krabicích s alobalem mi vydržela i dia marmeláda!